Google'ın sihirli 'sosyal' küresi Nexus Q

Google'ın I/O geliştiriciler konferansında beklendiği üzere donanım tarafında da göz alıcı yenilikler görücüye çıktı. En çarpıcı olanlardan biri şüphesiz Google'ın NFC'li medya oynatıcısı Nexus Q.

Ev kullanıcıları için ses ve görüntü aktarım gereci olarak tasarlanan ürün, hem siyah küre şeklindeki minimalist tasarımı hem de Google Play senkronizasyonu ile de Apple TV'ye rakip olma iddiasını hissettiriyor.

Bulut entegrasyonlu Nexus Q, Google Play mağazasındaki tüm müzik ve videolarla birlikte YouTube'dan da görüntü çekebiliyor, bunları televizyon cihazına ve/veya (25 wattlık dahili amplifikatörü üzerinden) harici ses sistemine taşıyor. Mağazadaki kanalların sayısının artması, yakın gelecekte Netflix alternatifi bazı streming servislerinin de eklenmesi büyük ihtimal.

Q'da Galaxy Nexus'ta da bulunan yonga setleri kullanılmış. Ethernet, Bluetooth ve NFC bağlantı özelliklerine sahip cihaz, elbette tüm Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerle kontrol edilebiliyor, onlarla veri alışverişi yapabiliyor.

Çok doğru bir seçim olarak, HDMI çıkışının yanı sıra, optik ses çıkışı da cihaza eklenmiş. Bu da Google Play mağazasından alınan yüksek çözünürlüklü ses dosyalarının iyi bir harici hoparlör setiyle yüksek kalitede dinlenebilmesi anlamına geliyor.

Göz alıcı Q'nun en çarpıcı özelliklerinden bir diğeri cihaza tanıtılan tüm Google Play hesaplarına aynı anda bağlanıp müzik veya videoların listeye alınabilmesi, sıraya dizilebilmesi. Google, çok kullanıcılı bu 'ortak' paylaşım özelliğini 'sosyal aktarım' olarak nitelendiriyor.

Siyah kürenin çevresini dolanan 32 LED lambalı ince halka, o sırada dinlenen müziğe göre renk ve ritm değiştiriyor. Kürenin üst yarısının tamamı döner ses ayarı sağlıyor. Dokunma sensörü 'sessiz' tuşu işlevi sağlıyor.

Şimdilik sadece ABD'de, Google Play Store üzerinden sipariş verilebilen cihazın fiyatı 299 dollar ve ilk teslimatlar Temmuz'da başlıyor. Google Q'nun resmi tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.