Facebook hesabının yedeği nasıl alınır?

Sosyal ağlar artık paylaşım platformlarında öte bir mecra. Kullanıcılar gittiği yerleri, yedikleri yemekleri ve mutlu anlarını düzenli olarak paylaşmaya başladı. Peki Facebook'a yüklediğiniz içerikleri kaybettiğinizi düşünün. Çok zor değil, hesabın çalınmasıyla bu gerçekleşebilir.

Facebook'ta kullanıcıların hesaplarında yüklü olan resim, video, link ve arkadaşların e-postalarını yedeklemeye yardımcı olacak bir uygulama bulunuyor. Birkaç adımda yapılacak yedekleme işlemi, kullanıcıların gelecekte pişman olmasını engelliyor.

Bilgisayarınızın bir köşesine saklayacağınız birkaç megabytelık yedekleme dosyanızı almadıysanız, aşağıdaki adımları izleyerek Facebook hesabınızı yedekleyebilirsiniz.

8 adımda Facebook hesabınızı yedekleyin

Adım 1: Facebook hesabını yedeklemek içim ilk önce ekranın sağ köşesindeki 'Hesap Ayarları' bölümüne girmeniz gerekiyor.

Adım 2: Hesap Ayarları bölümüne girdikten sonra seçeneklerin altındaki 'Facebook verilerinin kopyasını indir' seçeneğine tıklayarak yedekleme işlemini başlatın.

Adım 3: Üçüncü adımında, yedekleme işleminde hangi kapsamlar olduğu Facebook tarafından bildiriliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse, fotoğraflar, videolar, mesajlar, sohbet konuşmaları, e-posta adresileri yedekleme kapmasına giriyor. Facebook arkadaşları tarafından paylaşılanlar yedekleme işleminin dışında kalanlar arasında. Bu bölümü dikkatle okumanızı öneriyoruz. Okuduktan sonra 'Arşivimi Başlat' düğmesine başlatarak üçüncü adımı tamamlayın.

Adım 4: Arşivimi başlat düğmesine bastıktan sonra, kullanıcı hesabına bir e-posta gönderiliyor. Bu işlem paylaşılan içeriklere göre değişiyor. Kullandığımız hesap 15 megabyte civarındaydı ve yaklaşık yarım saat sonra e-posta adresimize yedekleme işlemlerinin bittiği bilgisi geldi. Bu yüzden biraz sabırla beklemeniz gerekecek.

Adım 5: Arşivin e-posta hesabına gönderilmesi onayını verdikten sonra ekranda 'bekleme' yazısının görülmesi gerekiyor. Bu süreçten sonra e-posta hesabınızı kontrol edin.

Adım 6: Facebook'tan bir e-posta geldikten sonra linke tıklayarak, Facebook arşivini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tekrar söylemek gerekirse 15 megabytelık bir arşivin linki yarım saat gibi bir sürede geliyor.

Adım 7: E-posta hesabına gelen linke tıkladıktan arşiv indirmeye hazırlanıyor. Facebook şifresini tekrar girerek, 'Arşivi İndir' düğmesine basın ve indirme işlemini başlatın.

 Adım 8: İnen dosyayı açtıktan sonra Facebook arşivine ulaşabilirsiniz. Facebook'a yüklenen içerikler, klasörler halinde bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.