Samsung’un Pop-Up mağazaları Apple'a karşı

Samsung’un Pop-Up mağazaları Apple'a karşı

Apple’ın özel konseptlere sahip ve doğrudan tüketiciye ulaşabildiği Apple Mağazaları özellikle ABD ve Avrupa’da son derece ünlü. İstanbul’da da açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü duyumlarını aldığımız Apple mağazalarının bu anlamda çok fazla alternatifi yok. Ama Apple’ın iyi yaptığı hemen her alandaki en güçlü rakiplerinden biri olan Samsung, mağazalaşma konusunda da Apple ile rekabet içerisinde.

Görünüş olarak Apple’ın ünlü mağazalarına oldukça benzeyen Samsung’un mağazaları kademeli olarak dünyanın pek çok noktasında açılmaya başlıyor. Mağazalar sadece Samsung ürünlerini ve özellikle de Koreli firmanın son gözdesi Galaxy S III satmak için tasarlanmış.

Samsung’un bu konsept mağazaları farklı lokasyonlarda açılacak ama şu an için öncelik İngiltere, nedeni ise bu ülkenin hızla yaklaşan 2012 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak olması…

Olimpiyatlar Temmuz sonunda başlayacak ama Samsung, olimpiyatlar için özel olarak hazırladığı Mobil Pin mağazalarının ilkini resmi olarak 29 Mayıs’ta Londra’daki önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Westfield’da açacak.

Olimpiyatlar öncesinde ve özellikle de sonrasında çok büyük bir kalabalığa ulaşmanın mümkün olduğu bölgede Samsung sadece satış değil aynı zamanda imaj açısından da büyük kazanımlar hedefliyor. Özellikle de geriden geldiği mağazalaşma yarışında Apple ile arasındaki farkı kapatmak için bu bölgedeki bir mağazanın büyük avantaj sağlayacağını düşünüyor.

Aşağıda yer alan galeride Samsung’un bu konsept mağazalarının neye benzediğine dair bir fikir edinebilirsiniz. Bu sırada diğer ufak bir not ise Samsung’un mağazaları ile Türkiye’ye gelmek için, Apple kadar yavaş davranmama ihtimalinin oldukça yüksek olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.