Kimola: Entelektüel kimliği analiz eden sosyal ağ - Webrazzi Startup'12 Lansman

Webrazzi Startup'12 Konferansı'nda tanıtılan girişimlerden biri de Kimola.
Kimola: Entelektüel kimliği analiz eden sosyal ağ - Webrazzi Startup'12 Lansman

Webrazzi Startup'12 Konferansı'nda tanıtılan girişimlerden biri de Kimola. Girişim, kullanıcıların link paylaşarak entelektüel kimliklerini ifade etmelerine olanak sağlayan bir sosyal platform olarak kendini tanımlıyor.

Mustafa Savaş'ın kurucusu olduğu Kimola, kullanıcıların Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda beğendikleri yazıların analizini gerçekleştirerek bir yeni bir kullanıcı profili oluşturuyor. Beğenilen içeriklerdeki kelime etiketlerini alan Kimola, kullanıcıların entellektüel kimliklerini ifade etmelerine yardımcı oluyor. Mustafa Savaş sunumunda sosyal ağ profillerinin kişilerin vizyonlarını yansıttığını söylüyor. Ayak izi diyebileceğimiz bu profillerin, kedi videoları altına kaldığını ifade eden Savaş, yazının başlığı ve yazının ilk 600 karakterini analiz ettiklerini belirtiyor.

Kimola'nın aslında özelleştirilmiş arama motoru projesiyle yola çıktığını belirmek istiyoruz. Hatta Kimola ekibinin geliştirdiği bir ama motorunun şu anda Ntvmsnbc.com'da kullanıldığını paylaşmak istiyoruz.

Kimola'nın nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Kimola'nın hedef kitlesinin bahseden Mustafa Savaş, kullanıcıların Twitter veya Facebook'tan bilgi anlamında beslendiğini söylüyor.

Girişimin 2013 yılı son çeyreğe kadar 150 bin kullanıcıyı hedeflediği sunumda yer alan bilgiler arasındaydı. Kimola'nın iş modelinden bahsetmek gerekirse, yönlendirilmiş marka sayfaları üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun için hedeflenen zamanın 2013 yılı olduğunu belirtmek istiyoruz.

şu anda bir iş modeli bulunmuyor ama, girişimin ekibinin iş modeli üzerindeki çalışmaların devam ettiğini paylaşmak istiyoruz.

Kimola, gelecek yıllarda Türkiye'de ses getirecek girişimlerin arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Çünkü girişimi Türkiye'de olmayan bir alanı işaret ediyor. Bu da Türkiye'deki birçok kullanıcının dikkatini çekebilecek nitelikte olduğunu düşünüyoruz.

 

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.