Samsung’dan mobil ekosisteme bir yatırım daha

Samsung’dan mobil ekosisteme bir yatırım daha

Bulut veri yedekleme sistemleri arasındaki rekabet giderek artarken, bir yandan çeşitli alternatifler kullanıcıları memnun ediyor, diğer yandan ise doğru seçimi yapmak giderek zorlaşıyor. Buna rağmen büyük firmalar kullanıcıların hala çok önemli bir ihtiyacı olan bulut yedekleme seçenekleri de artırmaya devam ediyorlar.

Google, Amazon veya Apple gibi firmalar bu alanda kendi çözümlerini sunarken Samsung ise kestirme yolu tercih ederek bu alandaki gücünü artırmak için satın alma yolunu tercih etti. 2004 yılında kurulmuş olan ve özellikle bulutta müzik depolama, çalma ve film kiralama servisi sunan mSpot artık resmen Samsung’un.

Peki Samsung bu alanda mSpot satın alması ile neyi hedefliyor?

Her şeyden önce mSpot’un film kiralama hizmeti Samsung için pek de önemli değil. Kendine ait benzer çözümleri olan Samsung’un mSpot satın almasından sonra firmanın bu özelliğine pek de ağırlık vermeyeceği düşünülebilir.

Diğer yandan Samsung’un asıl hedefi kullanıcılarına veri yedeklemenin ötesinde online müzik, video ve radyo servisleri sunabilmek. Dolayısıyla mSpot’un video kiralama hizmeti ile doğrudan olarak ilgilenmiyor olsa da, müzik ile birleştiğinde Samsung için dijital içerik satışı alanında önemli bir satın alma gibi görünüyor.

Farklı bir açından baktığımızda bulut veri depolama Samsung’un en güçlü yanı değil. Hatta Galaxy S III için Dropbox ile anlaştı ve kullanıcılarına ücretsiz 50 GB’lık Dropbox veri depolama alanı sunacak. mSpot’un teknolojisi bu alanda da Güney Koreli firmaya önemli açılımlar sağlayabilir.

Bugüne kadar 2 milyon doların biraz üzerinde yatırım almış olan mSpot’un en büyük sorunu ise online müzik konusunda Amazon ve Apple gibi devlerle rekabet etmek zorunda olması. MarketWatch’un duyumuna göre 8,8 milyon dolar karşılığında gerçekleşen satış bu zor dönemde mSpot için oldukça mantıklı görünüyor. Samsung açısından ise kabul edilebilecek bir yatırımla hem online müzik ve film satışını kanallarını güçlendirmesi, hem de kendi bulut depolama servisini sunabilecek olması öne çıkan avantajlar.

Yani bu satın alma nereden bakarsanız bir kazan-kazan durumu gibi görünüyor. Tabi ki daha önemlisi bu kazancın kullanıcılara da yansıyabilmesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.