NetDavetiye.com: Evlilik dikeyinde yeni bir e-ticaret girişimi

NetDavetiye.com: Evlilik dikeyinde yeni bir e-ticaret girişimi

Evlilik, hayatın en önemli meselelerinden biri olunca bu konuya odaklı girişimlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. İşin e-ticaret tarafında kalan NetDavetiye.com da davetiyenin yanına düğüm şekeri satışana da girerek dikey bir alanda kendi çapını genişletiyor.

Muhammed Aycil, Barış Çevik ve Enes Aycil'in kurmuş oldukları NetDavetiye, 2-3 aylık bir planlama ve geliştirme sürecinden ardından yayına alınmış. Sahip oldukları iş gücünün üzerine 10 bin TL sermaye koyan girişimciler 1000'den fazla ürün barındıran Netdavetiye.com'u hayata geçirmişler.

Gerek kış aylarının düğün sezonu dışında kalması, gerekse yeni bir girişim olması nedeniyle NetDavetiye'nin sipariş ortalaması oldukça az (aylık ortalama 30 sipariş). Ancak davetiye ve nikah şekeri kategorisinde hizmet veren 100'den fazla firmadan (matbaa temelli girişimlerden) farklılaşmak istediklerini öğrendiğimiz girişimciler şu an bir kaç tedarikçi ile çalışmaya başlamış ve limited şirket kurma hazırlığında.

2010 sonu verilerine göre ülkemizde her yıl ortalama 650 bin çiftin evlendiğini ve düğün maliyetinin en az 10 bin TL olduğunu Kurdele.com'dan bahsederken aktarmıştık. Bu alanda dikey grup alışveriş sitelerine kadar farklı girişimler bulunuyor ve önümüzdeki dönemde bu dikey kategorinin daha fazla/farklı girişimci çekeceği akla yatkın geliyor.

Şu an kredi kartı ve posta ödemesi ile ödeme alan NetDavetiye'nin iPara'yı da ödeme sistemleri arasına dahil etmek istediğini öğrendik ki bu da geleceği merak uyandıran iPara'nın tarafında işlerin nasıl gittiğini sorma vaktinin geldiğini hatırlattı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.