Google Drive mı, Dropbox mı?

Bir köşede Dropbox var; bulut teknolojisi kavramı ortaya çıktığında, belki son kullanıcılar bile bu isimden bihaber iken, bulut teknolojisini son tüketiciye sunan öncü servislerden. Diğer köşede ise dev arama motoru, yaptığı her işle konuşulmayı bir şekilde başaran fakat depolama servisini bir türlü açamayan Google bulunuyor.

Drive hizmetini devreye girmesiyle birlikte, pazarda rekabet arttı, tercihler sorgulanmaya başladı. Peki "en iyisi hangisi?' sorusunun yanıtı var mı? Kıyaslamalı bilgileri paylaşalım, kararı siz verin.

Dropbox, Google'ın Drive'ına göre eski ve daha fazla tecrübeye sahip. Yıllardan beri gelen süreç içerisinde kullanıcılardan talep topladılar, gün geçtikçe daha çok tanındılar ve Dropbox kullanıcılarının sayısı da bir hayli arttı. Dropbox, oluşturduğu sistem ile birlitke arkadaşlarını da Dropbox'a davet eden kullanıcılarına ek dosyalama alanları sundu.

Google Drive gecikmeli de olsa geldi ve ücretsiz olarak 5GB alan sundu. Dropbox'ta bu alan 2GB. Verilere baktığımızda Google'ın çok daha fazla ve cazip alanlar sunduğu kesin. Google Drive hizmeti için ciddi yatırımlarda bulunmuş olsa gerek çünkü vaat edilen alanlar, tüm Google kullanıcıları düşünüldüğünde çok ciddi rakamları kapsıyor.

Dropbox tarafında ise en önemli avantaj artık oturmuş bir düzeni olması. Şu ana dek Dropbox ile işini görenler, Drive'a geçiş yaparlar mı bilinmez ama yeni başlayacaklar için Google Drive'ın daha cazip bir seçenek geleceği aşikar. Yine aynı şekilde Dropbox'ın mobil uygulama tarafında eksiği yok, Google Drive ise mobil uygulamalarını bir an önce devreye sokması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.