AutisMate: Otizmliler için iPad uygulaması

AutisMate: Otizmliler için iPad uygulaması

Belki pek çoğumuzun hatrında olmasa da, 2 Nisan Dünya Otizm Günü'ydü. Otizm, aslında ne bir hastalık ne de tedavisi olmayan bir durum. Genelde yakın çevremizde görüp duymadığımız müddetçe hakkında çok şey bilmediğimiz bir farklılık.

AutisMate, Jonathan Izak tarafıdan geliştirilmiş bir iPad uygulaması.  Jonathan'ı bu iPad uygulamasını geliştirmeye iten şey ise kardeşi ve kuzeninin otizmli olması.

Jonathan Izak ve ailesi teknolojinin sağlayabileceği potansiyel faydaları görüyor ve kendi edindikleri tecrübe ile bunu birleştirerek otizmliler için bir uygulama haline getiriyor.

iPad uygulaması AutisMate, kendi resimlerinizi, videolarınızı ve ses kayıtlarınızı çekmenize izin veriyor. Bunun en büyük yararı sosyal becerileri geliştirmek ve iletişim kanallarının tanıtımına yardımcı olabilmek. Görsel ve işitsel özellikler sunması ile otizmli çocuklara uygulamanın yararı dokunuyor.

GPS özelliğinden de yararlanılan uygulamada, otizmle mücadelede önemli bir rol oynayabilir. Böylece otizmli çocuklar ellerinde iPad ile gezdikleri esnada bile ekranda neyi nasıl yapmaları gerektiği ile ilgili dikkat çekici detaylar görebilecek.

Sezgisel bir arayüze sahip uygulamada kullanıcı desteği de veriliyor.  Uygulama birden çok kullanıcı için de kullanılabiliyor. Bu da birden fazla otizm hastası olan terapistler için geliştirilmiş bir özellik. AutisMate, Apple Store üzerinden 49.99$'lık fiyatı ile indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.