Flipboard'un rakibi Google Currents dil destekleriyle yenilendi

Flipboard'un rakibi Google Currents dil destekleriyle yenilendi

Google, online yayınları bir araya toplayan ve özel bir biçimde sunan uygulaması Google Currents'ı  yeni dil destekleriyle güncelledi. 2011'in son ayında tanıtılan Google Currents, Google'ın online haber alışkanlığına getirdiği yeni bir çözüm olarak hayatına devam ediyor ancak bu sefer hedefinde çok daha geniş bir okuyucu kitlesi var .

Google'ın mobil odaklı resmi blogundan yapılan açıklamaya göre yeni sürüm Google Currents 1.1 dünya çapında erişilebilir durumda ve ABD kaynaklı binlerce basım yayıncı kontrollü dil seçimi sayesinde farklı dillerde okunabilecek.

İçerikleri isterseniz resimleriyle isterseniz resimler olmadan senkronize edebildiğiniz yeni Google Currents, bir çok sosyal ağ ve servis ile daha verimli ve etkileşimli bir deneyim sunuyor. Google'ın yayıncı tarafındaki ilişkileri de uygulamanın geleceği ile ilgili önem taşıyor.Yeni uygulamayı indirenler mobil cihazlarını kontrol ederse bir güncelleme olduğunu görecektir. Ayarlar kısmında Türkçe'nin dahil edildiği yeni sürümde İngilizce içeriklerin Türkçe tercümesini görmek mümkün. Ancak makine çevirisinin (Google Translate) Türkçe için oldukça başarısız olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Google, uygulamanın 'Trends' bölümünde güncel popüler haberleri sıralayarak gündemin nabzını da tutmanızı sağlıyor. Genelin aksine haber okumalarında içerikler aşağı doğru değil, sağa doğru sayfalar şeklinde sunuluyor.

Son olarak, Google'ın, Currents Producer sayfasında yerel yayıncıları da uygulamaya davet ettiğini hatırlatalım. Biz Webrazzi'yi onaylama işlemini gerçekleştiremediğimiz için (geçici bir sorun vardı) özel olarak (logo vs...) yayına sunamadık ama Rss bağlantımız ile Webrazzi'yi Google Currents üzerinden okuyabilirsiniz.

Aşağıda Google Currents ekran görüntülerini görebilirsiniz.

Flipboard gibi sosyal haber uygulamalarına ciddi bir rakip olabilecek uygulama Google Play veya Apple App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.