Google'ın sürücüsüz otomobili yollara düşüyor

Google'ın sürücüsüz otomobili yollara düşüyor

Aslında "Google otomobili" dendiğinde akla ilk gelen, Google Street View için kayıt yapan, üzerlerinde kamera bulunan otomobiller olur fakat bu haberimizin baş rolündekinde sürücü yok.

Bir süredir sürücüsüz otomobil üzerinde çalışan Google, Nevada eyaletindeki komisyondan gerekli izni bu ayın başında aldı. İzinle birlikte Google'ın insansız aracı, Nevada yollarına çıkarak test edilecek.

Aslında uçsuz bucaksız çölleri ile ünlü Nevada eyaleti bu tarz araçların testlerine ve denemelerine izin veriyor ancak bu insansız otomobili test etme fırsatını yakalayan ilk firma Google oldu. Google, geçen yıl patentini aldığı teknolojinin testlerine başlayacak ve Nevada yollarındaki sürücülerin aracı farketmesi için plakası kırmızı renkte olacak.

Nevada DMV'nin sözcüsü Tom Jacobs, Google'ın aracının hiçbir kazaya sebebiyet vermeyeceğini söylüyor. California eyaletinde arabanın içinde iki kişinin bulunması şartı ile bu tip araçların testi legal, ancak içinde hiç insan bulunmayan Google aracının testi için Nevada eyaleti seçilmek zorunda kalınmış. Nevada'nın bu deneyimlemeye sıcak bakması, araçların kusursuz ve hatasız hale gelmesine de yardımcı olacak ve eyalete puan kazandıracak gibi görünüyor.

Gözlükten insansız araca kadar birçok ürüne ve teknolojiye önem veren, AR-GE faaliyetlerini sürdüren Google'ın sadece bir arama motoru olmadığını artık herkes biliyor. Sürücüsüz araç konsepti ise yıllardır merak topluyor, izleniyor. İşleriniz yoğunken köpeğinizi arabaya bindirip veterine yollamanız, köprü trafiğinden sıkılıp okuduğunuz kitaba devam etmeniz ya da uzun yolculukta bir dinlenme tesisine arabanızı çekip biraz kestirmek yerine arabayı Google'a emanet etmeniz gibi örnekler biraz ütopik gelse bile, sürücüsüz aracın hayatlarımızı kolaylaştıracağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.