Tiger Global ve Emre Kurttepeli'den Sporcum.com'a ikinci tur yatırım geldi

Tiger Global ve Emre Kurttepeli'den Sporcum.com'a ikinci tur yatırım geldi

Geçtiğimiz hafta Webrazzi E-Ticaret'12 Konferansı'nın da konuşmacıları arasında bulunan Sporcum.com'un ikinci tur yatırımını Tiger Global ve Emre Kurttepeli ortaklığından aldığını öğrendik.

Gerçekleşen yatırımın tamamının şirkete aktarıldığını öğrendiğimiz süreç sonunda ortakların hisse oranları korunmuş olarak gözüküyor.

Resmi kayıtlara geçen bilgilere göre, yatırım sonrasında Tiger Global %68,31, Emre Kurttepeli %29,11,  şirketin genel müdürlüğünü yürüten Ahmet Abamor %1,59, şirketin CTO'su M. Kartal Göksel ise %1 hisse oranlarına sahipler.

Gerçekleşen yatırım miktarı konusunda şirketten herhangi bir açıklama yapılmadı. Ama resmi kayıtlara yansıyan sermaye artırım rakamlarına baktığımızda 1,838 milyon seviyesinde bir yatırım gerçekleştiğini görebiliyoruz.

Yatırım rakamları konusunda Sporcum.com yetkililerinden kesin bilgiler gelirse ayrıca paylaşacağız.

15 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen Webrazzi E-Ticaret'12 Konferansı'nda Sporcum.com Genel Müdürü Ahmet Abamor günde yaklaşık 200 paket kargolandığı bilgisini paylaşmıştı. Ayda 100 bin TL üzerinde reklam ve pazarlama bütçesi kullanıldığını öğrendiğimiz Sporcum.com'un, yeni tur yatırım sonrasında daha aktif bir tanıtım kampanyası yürüteceğini düşünürsek heralde yanılmış olmayız.

Elimize yeni bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.