Günlük 1 milyon dolar işlem hacmine yaklaşan Paymentwall Avrupa merkez ofisini Berlin'de açtı

Günlük 1 milyon dolar işlem hacmine yaklaşan Paymentwall Avrupa merkez ofisini Berlin'de açtı

Bir çok ödeme yöntemini (85'ten fazla) tek çatı altında buluşturan Paymentwall, Türkiye ofisinden sonra Almanya ofisinin de açılışını yaptı. AliPay ile Çin'e açılan Onur Günday‘ın kurucusu ve CEO’su olduğu şirket, gelir tarafında da önemli bir kilometre taşına yaklamanın mutluluğunu yaşıyor.

Özellikle Alman girişimciler için popüler bir şehir olan Berlin'in ünlü caddelerinden Unter den Linden'de yer alan yeni Paymetwall ofisi şirketin Avrupa merkez ofisi olacak. Türkiye'de pek alışık olmadığımız bir ofisle* Almanya'nın başkentine konuşlanan Paymentwall ekibi, Google'a da komşu olacak.

Yaklaşık 3.500 uygulama, geliştirici ve site tarafından kullanılan Paymentwall, şu anda 50 milyona ulaşan kullanıcı sayısına sahip. Yaıklaşan kilometre taşı ise işlem hacmiyle ilgili. Paymentwall'dan aldığımız bilgiye göre günlük işlem hacmi 1 milyon dolara yaklaşmış durumda.

İşlerin artan hızda büyümesi Paymentwall'ın 2012'yi yarım milyar dolarlık bir işlem hacmiyle kapatmasını sağlayabilir. Avrupa ödeme pazarı dinamikleri ve Türkiye'nin payı bu rakamı daha da yukarılara çıkarabilir.

Onur Günday, Barcelona, Londra ve Hamburg gibi şehirleri değerlendirdikten sonra, çeşitliliği, kültürü ve hızla gelişmekte olan “Startup” endüstrisi ile Berlin'i seçtiklerini söylüyor. Onur Günday, San Francisco, Kiev ve İstanbul'daki ofisleri arasında köprü görevi görecek Berlin ofisine çeşitli iş posizyonlarının da açık olduğunu paylaşıyor.  Paymentwall'ın İstanbul'da 5, tüm dünyada ise 40 kişilik bir ekibi bulunuyor.

*Ofisin iç dekorasyonu ve özel mobilyaları Amerika ve İtalya'dan getirtilmiş. İç dekorasyonu bir Türk bir tasarım şirketi üstlenmiş ve fütüristik LED ışıklandırmalar bolca kullanılmış. Özel parçaların yer aldığı dekorasyonda bir de  LED ekranlardan oluşan bir konferans masası bulunuyor. Üstteki galeride görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.