Anonymous'tan Symantec'e 'rüşvet' tuzağı

PCAnywhere ve Norton Antivirus adlı programların kodlarını açığa çıkaran ve yayınlayacağını söyleyen hacker grubu ile ürünlerin yaratıcısı Symantec arasındaki e-posta trafiği  ortaya çıktı. İddiaya göre Symantec kodların gizli tutulması karşılığında korsanlara para teklif etmiş.

Pazarlıktan sonra Anonymous adlı grubun yayınladığı e-posta yazışmalarında, kendini Symantec çalışanı olarak tanıtan Sam Thomas'ın kodların gizli tutulması karşılığında hackerlara 50 bin dolar verilebileceği mesajı yer alıyor.

E-posta alışverişinde Symantec yetkilisinin bu para karşılığında korsanlardan 'kodları yayımlamamayı ve yazılımları hacklediklerini kamuoyuna karşısında yalanlamayı' talep ettiği göze çarpıyor.

Fakat yapılan incelemelerde Symantec'te Sam Thomas adlı bir çalışanın olup olmadığı anlaşılmıyor ancak IP takibinden söz konusu e-postaların Symantec şirket merkezinden atıldığı belirlenmiş. Bu durum da Symantec'in korsanları oyalama ve karşı tarafın IP'sinin tespiti için zaman kazanmak adına izlenen bir yol olduğunun düşünülmesine sebep oluyor. Ancak Reuters'a konuşan YamaTough ise Symantec'e 'rüşvet' tuzağı kurduklarını, konuyla ilgili e-posta yazışmalarını da şirketi küçük düşürmek için yayımlamayı baştan planladıkları söyledi.

YamaTough kod adlı korsanın Symantec ile iletişime geçtiği ve bu yazılımların kodlarının elinde olduğuna dair bilgiler verdiği Symantec firmasının Kurumsal İletişim sözcüsü tarafından doğrulandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.