2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Emre Kurttepeli

2011 - 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi - Emre Kurttepeli

2011 ve 2012 yılını değerlendirmesini istediğimiz isimlerden biri de Mynet ve son zamanlarda dikey e-ticaret sitelerine yaptıkları yatırımlarla gündeme gelen Emre Kurttepeli.

Serkan Ünsal: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız ? Emre Kurttepeli: Toplam 8 yatırım yaptım.

S.Ü: 2012 yılında kaç yatırım planlıyorsunuz ? Emre Kurttepeli: Önümüzdeki yıl 5-10 arası yatırım yapmayı planlıyorum.

S.Ü: Yatırım yaptığınız alanlar nelerdir ? (E-Ticaret, Sosyal Oyun) Emre Kurttepeli: Eticaret, Mobil, Sosyal Eğlence kategorisi en çok ilgimi çeken alanlar.

S.Ü: 2012 hangi alanların yıldızı parlayacak ? Emre Kurttepeli: 2012 Mobil'in yılı olacak diye düşünüyorum.

S.Ü: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir ? Emre Kurttepeli: Yatırımın hitap ettiği pazarın boyutu ve girişimcinin hızlı büyümeyi gerçekleştirebilmesi

S.Ü: Girişimciye en çok sorduğunuz soru nedir ? Emre Kurttepeli: Ekibi nasıl olduğu benim için en önemli ve en çok sorduğum soru.

Emre Bey'in cevaplarından anladığımız kadarıyla girişiminizin hitap ettiği pazarın büyüklüğü önemli. Bu yüzden Emre Bey'e girişiminizi anlatırken fikrinizin bulunduğu pazarı iyi tanımlamalı, pazardaki oyuncuların cirolarını tahmini de olsa hesaplamalı ve pazarın büyüme hızını, büyüklüğünü bilmelisiniz. Pazarda kaç yılda yüzde olarak ne kadar pay alacağınız da oldukça önemli.

Diğer tüm yatırımcıların da belirttiği gibi "ekip" çok önemli. İyi bir ekibiniz varsa neredeyse tüm yatırımcıların gözünde artı puan kazanıyorsunuz. 2012 ile ilgili tüm yıldız adayı tahminlerinde Emre K.'nin de "mobil" demesi mobile ilgi duyanlar için iyi bir işaret. Mobilde ne tip fikirler çıkabilir sorusunun cevabı ise siz girişimcilerde.

Not: Daha önceden de söylediğimiz gibi 2011-2012 değerlendirmesi yapmamızı istediğiniz kişi ve kurumları bize bildirmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.