Yahoo Livestand: Yahoo iPad ile Yeniden Doğabilecek mi?

Yahoo Livestand: Yahoo iPad ile Yeniden Doğabilecek mi?

Yahoo, yeni bir başlangıç olarak nitelendirdiğim mobil uygulaması Livestand'in üzerindeki perdeyi kaldırdı. Bu yılın Şubat ayında Livestand'in ilk görüntüleri yayınlanan Yahoo, Livestand'i ilk olarak bir iPad uygulaması olarak kullanıcılara sundu ve 1. sıraya yerleşti.

Önce Livestand'in ne olduğunu hatırlayalım.

Livestand, kişiselleştirilebilir bir dijital yayın uygulaması. Öncelikli olarak tablet bilgisayarları hedefliyor ama akıllı telefonlar için de özel bir uygulaması olacak. Şimdilik sadece iPad'de. Livestand yalnızca kendi içeriklerini kullanmıyor.

Yahoo servislerinin (finans, otomobil, haber, hava durumu ...) yanısıra anlaşmalı dijital yayınlara da Livestand üzerinden erişilebiliyor. Önemli bir özelliği TV formatında reklamlarla yeni bir dönüşüm başlatmayı hedefliyor. Bunun için oldukça özel bir uygulama ile yerel içeriklere de yöneliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2Zs-Dr1qsN4?version=3&hl=en_US&rel=0

Peki Livestand beklendiği gibi mi?

Henüz Türkiye iTunes hesabı ile indirilemeyen (belki de hiç mümkün olmayacak) LiveStand'i denediğinizde Flipboard'a da rakip olabileceğinizi düşünebilirsiniz. Seçtiğiniz yayınları ayrı ayrı okumanıza imkan veren HTML5 tabanlı LiveStand, işaretlediğiniz (yerimleri) haberleri 'Personal Mix' başlığı altında bir arada sunuyor ve kişiselleştirilebilir bir deneyim sunuyor.

Özel tasarımıyla özel içerikler sunan Livestand, aynı uygulama üzerinde borsayı ve hava durumunu takip etmenizi de sağlıyor. Birden fazla profil ile kullanabildiğiniz uygulama, Twitter'dan da yeterince beslenmiş görünüyor. Apple'ın Twitter'ı iOS 5 ile dahili paylaşım uygulaması olarak tanımasının yanında, Yahoo Livestand'i bir açık platform olan Cocktails (HTML5, Node.JS, CSS3 ve JavaScrip karışımı platform) ile besliyor. YUI ve YQL gibi geliştirici araçlarını Livestand için uygulama geliştiricilere sunuluyor.

Gelecek ne getirecek?

Bir süre önce CEO'su Carol Bratz'ı kovan (Bratz'in yerine geçici olarak Yahoo CFO'su Tim Morse geçti) Yahoo, Livestand'in geliştirilme sürecinde MyBlogLog ve Yahoo Buzz'u da kapatmıştı. Wired Yahoo'nun Livestand ile webde bir kez daha kendini gerilediğini söylüyor ama geleceğin uygulama tabanlı dijital dünyasında Yahoo'nun iyi bir yol seçtiği kanaatindeyim. Üstelik bu yeni uygulama Yahoo'nun da dile getirdiği şekilde yayıncılar ve reklamverenler için çok daha değerli platform olacak.

Diğer yandan Yahoo, Wired'in 'Web Öldü' haykırışına uygun hareket edercesine, yeni dönem için LiveStand'in dışında da mobil uygulamalar tanıttı. IntoNow bir iOS uygulaması olarak Yahoo kullanıcılarının TV izleme alışkanlıklarını etkileşimli hale getirecek. Project Weather ise Yahoo'nun Android için Flickr ile birlikte hazırladığı yeni bir hava durumu uygulaması. Yenilenen Yahoo Mail'in yeni iPad uygulaması da Yahoo'nun uygulama dünyası adına attığı güzel bir adım. Yahoo'nun Facebook ile attığı sosyal adımlar ise webdeki kullanıcı etkileşimini arttıracak görünüyor.

Evet, Yahoo eskiyen postunu mobilite ve sosyallik ile yeniliyor. Bu yenilikler bence son derece olumlu. En azından kestiremeyeceğimiz gelecek için Yahoo'yu ayakta tutmaya yetecek kadar iyi. Siz de aşağıdaki ekran görüntüleriyle detaylara göz atıp, yorumunuzu paylaşabilirsiniz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.