Symbian Belle Tabanlı Nokia 603 Türkiye'den Dünyaya Açılıyor

Symbian Belle Tabanlı Nokia 603 Türkiye'den Dünyaya Açılıyor

Nokia, Symbian'ın son sürümü Symbian Belle'yi kullanan Nokia 603'ün tanıtımını dün İstanbul'da yaptı. Nokia 603'ün İstanbul'da tanıtılması beklenmiyordu ama Finlandiyalı şirket gelişen pazarlardaki kimliğini koruma konusunda son derece istekli görünüyor.

Nokia'nın en yeni akıllı telefonu olan Nokia 603, onlarca Androidli akıllı telefon arasından sıyrılmak istiyor. NFC destekli 603, tek dokunuşla eşleşme, paylaşım ve etiket okuma gibi özelliklerle zengin bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Tasarım konusunda yetenekli olduğu su götürmeyen Nokia, çizilmelere dayanıklı 3,5 inç ClearBlack 640 x 360 piksel çözünürlüklü ekranıyla hızlı bir grafik işlemci sunuyor.

Symbian Belle'nin bir yeniliği olarak 6 ana ekrana sahip olan Nokia 603, kişiselleştirmeyi üst seviyeye çıkarıyor ve dinamik uygulamalara kısa yoldan ulaşmayı mümkün kılıyor. Nokia 603, 2 GB dahili hafıza (32 GB'a kadar yükseltilebilir), kapasitif dokunmatik ekran, yakınlık algılayıcı, HSDPA 14 Mbit/s'e kadar uzanan mobil bağlantı hızı, dahili GPS, Bluetooth 3.0 gibi özelliklerle geliyor. Nokia 603'ün 5 megapiksellik kamerası ile 720p video kaydı yapılabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=6NxNAKjZs4c?version=3&hl=en_US&rel=0

Nokia Akıllı Telefonlar Portföy ve İş Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuula Rytila'nın katılımıyla tanıtılan Nokia 603, uygun bir fiyat etiketiyle (200 euro, şu an yaklaşık 500 TL) pazara sunuluyor ve ilk akıllı telefonuna sahip olacak kişileri hedefliyor.

Nokia microUSB şarj aletleriyle şarj edilebilen Nokia 603, kesinlikle görmeniz gereken NFC destekli Nokia Luna Bluetooth Kulaklık  ile de farklı bir deneyim sunuyor.

Finlandiyalı şirket Ağustos ayı sonunda 3 yeni Symbain Belle tabanlı telefonunu (Nokia 700, 701 ve 600) tanıtmıştı. Şimdilik piyasaya sunulan Belle tabanlı Nokia 603 hakkında Nokia.com/603 adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nokia 603'e bakınca acaba Microsoft anlaşması olmasaydı Symbian nereye giderdi diye merak ediyorum..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.