Nokia Yeni Versiyon Symbian Belle ile 3 Yeni Telefonunu Duyurdu

Nokia Yeni Versiyon Symbian Belle ile 3 Yeni Telefonunu Duyurdu

Nokia, yaptığı açıklamayla Symbian'ın yeni sürümü Belle ve üç yeni modelini duyurdu. Nokia 700, 701 ve 600 kodlu telefonları Symbian Belle sürümünü taşıyacak ve NFC desteğiyle gelecek. 3 modelde de bulunan NFC özelliğiyle kullanıcılar cihazlar arasında tek tuşla içerik paylaşımı yapabilecek.

Nokia'nın üç yeni akıllı telefonuna baktığımızda 700 modeli Nokia'nın en küçük akıllı telefonu olarak lanse ediliyor. Nokia 700, 1 GHz işlemci, 3.2 inç Amoled ekran ve 2 GB dahili belleğe sahip. 5 mp kamerasıyla HD görüntü kaydı yapabilen ürün, uzun pil ömrü ve çevre dostu materyal kullanımıyla Nokia'nın en çevre dostu akıllı telefonu olduğu açıklanmış.

Nokia 701, ise 3.5 inçlik ClearBlack ekranıyla dünyanın en parlak dokunmatik ekrarnına sahip bir telefon olarak öne çıkmış. Nokia C7'nin tasarımını esas alan 701, HD görüntü kaydedebilen 8 MP arka kamerası ile ekstra ön kamerasıyla geliyor.

Nokia'nın açıkladığı son telefonu olan 600 modeli ise daha çok müzik severler için geliştirilmiş bir model. 60 saat kesintisiz müzik çalma süresi ve FM radyosuyla Nokia'nın en yüksek sesli akıllı telefonu olduğu açıklanmış.

Nokia'nın genel fiyat politikasına göre biraz daha ucuz olduğu söylenebilecek üç cihazın dünya lansmanında açıklanan vergiler hariç bedelleri aşağıdaki şekilde;

  • Nokia 600: 180 Euro
  • Nokia 700: 270 Euro
  • Nokia 701: 290 Euro

Symbian Belle

Symbian'ın son sürümü olan Belle, eski sürümlere oranla daha esnek ve canlı bir izlenim veriyor. Ana sayfa sayısı 3'den 6'ya çıkarıldığı Belle sürümünde Nokia'nın bıkmak bilmediği widget yapısında da bazı geliştirmeler yapılmış. Asıl dikkat çeken yenilik ise ilk olarak Android'de olan ve iOS5 ile iPhone'lara gelecek olan üstten açılan bildirim menüsü oldu.  Aynen Android'lerde olduğu gibi üst taraftan sürüklenerek açılan menü bildirimleri gösterecek.

Bu sürümle birlikte NFC uyumlu cihazlarda tek tuşla paylaşım ve eşleşme özelliğini Symbian'a entegre eden Nokia, bluetooth teknolojisini erken farkederek en etkin ve başarılı kullanan üretici olmuştu. NFC konusunda da benzer bir başarı yakalayabilir mi göreceğiz ancak rakiplerinin tümünün bu konuya eğildiği biliniyor.

Symbian Belle'nin yenilikleriyle ilgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=2l0AkY07PKs?version=3&hl=en_US&rel=0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.