Konum Bazlı Bir Başka iPhone Uygulaması: Benzinciler

Konum Bazlı Bir Başka iPhone Uygulaması: Benzinciler

Benzinciler iPhone uygulaması size en yakın benzinciyi ve benzin fiyatlarını gösteren çok başarılı çalışan bir uygulama. İki genç girişimci tarafından hayata geçirilen bu uygulama toplam 12 bin'den fazla akaryakıt istasyonunun konum bilgisini barındırıyor ve çevrenizdeki akaryakıt istasyonlarını harita üzerinde göstererek o istasyona ulaşmanız için rotanızı çizebiliyor.

Emir Alp ve Ümit Kitapçıgil tarafından hayata geçirilen uygulama, konum tabanlı uygulamalar konusunda daha büyük fikirleri bulunan ekibin tekniklerini geliştirmek için hayata geçirdikleri ilk proje.

Ücretsiz olarak sunulan uygulam,a ilk haftasında 7000'den fazla indirilerek App Store'da Navigasyon kategorisinde 1. sıraya yükselmiş. Şu anda ise aynı kategoride 11. sırada yer alıyor.

Uygulama ilk geliştirilirken benzincilerin konum bilgileri özel bir firmadan satın alınmış, ancak sonrasında kullanıcıların geri dönüşleriyle pek çok adres düzeltilmiş, kapatılan istasyonlar sistemden kaldırılmış ve yeni akaryakıt istasyonları sisteme dahil edilmiş. Uygulamayı geliştiren ekipten aldığımız bilgiye göre ilk dönemlerde günde 120 civarında düzeltme bilgisi kendilerine geliyormuş ve uygulamanın veritabanı geliştirmelerle iki katına ulaşmış. Uygulamanın geliştirilmesi için Bundan sonraki amaçlardan biri ise %100 doğru bir veritabanı oluşturabilmek.

Uygulamada akaryakıt istasyonları dışında benzin fiyatları da yer alıyor. Benzin cinsine göre il bazında arama yapılabilen uygulamada farklı akaryakıt istasyonlarının litre fiyat bilgisi paylaşılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan alınan fiyat bilgileri günlük olarak güncelleniyormuş. Geliştiricileri en çok şaşırtan ise aynı akaryakıt firmasının her ilde farklı fiyat uygulaması ve bir şehirde en ucuz kurşunsuz 95'i sunan şirketin diğer şehirde en pahalı kurşunsuz 95'i sunması gibi farklılıklar olmuş :)

Projenin ikinci aşamasında indirimli veya kampanyalı benzin sağlayan akaryakıt istasyonlarıyla anlaşmayı planlayan girişimciler, uygulama içerisinde bu şekilde duyuruları paylaşmayı amaçlıyor.

Benzinciler uygulamasının çok büyük bir gelir beklentisi bulunmuyor ve aslında başka bir projenin konum tabanlı altyapısının geliştirilmesi için yapılmış bir çalışma. Yine de uygulamanın çok kullanışlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benzin fiyat ve duyuru tarafı akaryakıt istasyonlarının promosyon dağıtmasının yasaklandığı bir ortamda ne kadar iş yapar bilemiyorum. Yine de uygulama günlük kullanım için gayet yeterli.

Benzinciler uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.