Meego Tabanlı Nokia N9 Yıl Sonunda Türkiye'de Olacak

Meego Tabanlı Nokia N9 Yıl Sonunda Türkiye'de Olacak

Nokia'nın merakla beklenen Meego tabanlı yeni akıllı telefonu Nokia N9 bugün ülkemizde tanıtıldı ve yıl sonunda ortalama bir fiyatla piyasaya sürülecek.

ABD ve İngiltere'de piyasaya çıkmayacağı açıklanan Meegolu Nokia N9, 3.9 inç boyutunda 16:9 (854 x 480 piksel) çözünürlüklü AMOLED tam dokunmatik ekrana sahip. Ön kısımda herhangi bir düğme bulunmuyor ve yeni bir deneyim sunuyor. Herhangi bir uygulamanın içindeyken ekrana hafif bir dokunuşunla ana sayfaya geri gidebiliyorsunuz.

Cihazın ön yüzü neredeyse tamamen dokunmatik ekrana ayrılmış ama dokunmatik ekran çizilmeye karşı dayanıklı olan eğimli camdan, gövdesi ise polikarbonat gibi sağlam bir maddeden imal edilmiş.

Nokia N9'da yer alan 8 megapiksel Carl Zeiss optikli kamera da bu güçlü ekrana uygun görüntüler yakalıyor. Kamera otomatik odaklı sensör, geniş açılı objektif ve HD kalitede video çekim özelliğine sahip. Kamerası arka yüzle bütünleşen Nokia N9, N8 ile aynı ağırlıkta ama biraz daha ince.

N9, HSDPA ile 14,4 mbit'e kadar mobil internet erişimini desteklerken, MeeGo 1.2 Harmattan sürümü Qt 4.7 ile uyumlu uygulamaları ve HTML5'i destekliyor. MeeGo, internet üzerinden yazılım güncelleme kolaylığını da beraberinde getiriyor.

Nokia N9, dünyanın Dolby Digital Plus çözümleme ve Dolby Kulaklık post-processing teknolojisine sahip ilk akıllı telefonu olarak tanıtılıyor. Bu da herhangi bir kulaklıkla bile çevresel bir ses deneyimi yaşatıyor.

Ücretsiz sesli yaya ve araç navigasyon uygulamasına sahip N9, 16 ve 64 GB’lık hafıza seçeneklerle satışa sunulacak. Türkiye'de siyah, pembe ve mavi renklerde piyasaya çıkacak olan cihazın 1500 TL civarında bir fiyatla son kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Nokia N9, önemli bir özellik olan Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication-NFC) özelliğine de sahip.  NFC sayesinde cihazlar arasında kolaylıkla görüntü ve video paylaşımı yapılabiliyor. Yeni NFC özellikli Nokia Play 360° kablosuz müzik hoparlörü gibi Bluetooth’lu aksesuarlarla bağlantı kurulabiliyor. Nokia N9'da pusula, yakınlık sensörü ve yön sensörü de bulunuyor.

Tanıtım toplantısına katılan Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan ve Nokia Türkiye Ürün Müdürü Ali Mutlu Direk Nokia'nın daha yetenekli akıllı cihazları piyasaya sürme konusundaki kararlılığından ve N9'un bu anlamda başarılı bir cihaz olduğundan bahsetti.

Bir yandan Windows Phone Mango'ya hazırlanan Nokia bir yandan da kendi geçmişini kurtarmaya çalışıyor. Bakalım N9'un satışları nasıl gidecek..

Nokia için özel bir adım niteliğindeki N9'un tanıtım sayfasına swipe.nokia.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.