Video Reklamların Başarısı Tıklama İle Ölçülebilir mi? [İnfografik]

Video Reklamların Başarısı Tıklama İle Ölçülebilir mi? [İnfografik]

Reklamın başarısı, amaçlanan tüketici davranışlarının ortaya çıkmasıdır. Fakat bu soyut kavram pek de ölçülebilir değil. İnternet sayesinde reklamcılar tıklama ile tanıştılar ve reklamcılık tarihinde ilk defa, reklamların başarısını somut bir şekilde ve üstelik gerçek zamanlı olarak ölçebilmeye başladılar. İnternette gösterilen reklama ne kadar çok tıklanırsa kampanya o kadar başarılı kabul ediliyor.

Peki gerçekten durum öyle mi? Tıklamalar reklamın başarısı için somut ve gerçekçi bir ölçüm kabul edilebilir mi? Kurumsal video barındırma çözümleri sunan Wistia, hazırladığı bir infografik ile online video reklamlardaki tıklama oranlarının, reklamın başarısını ne ölçüde ifade edebildiğini tartışmaya açtı.

Tidal TV ve eMarketer'in verileri ile hazırlanan infografiğe göre video reklamların başarısını tıklamaya göre ölçmek ancak hava tahminleri kadar güvenilir…

Bu çalışmaya göre videoda tıklama oranlarını sektörler, yaş, cinsiyet, gün ve coğrafi konum gibi değişik açılardan ele alındığında başarıyı ifade edebilecek net bir durum oluşmuyor.

Bu yüzden Wistia infografiğin en alt bölümünde video reklamların başarısını ölçmek için izlenme süresi, hedef kitleye ulaşma ve dönüşüm oranlarının dikkate alınması gerektiğini ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.