Artık İş İlanlarına Linkedin ile Başvurabilirsiniz - Webrazzi Kariyer'de de!

Artık İş İlanlarına Linkedin ile Başvurabilirsiniz - Webrazzi Kariyer'de de!

Linkedin bir süredir beklenen Linkedin ile Başvur (Apply with Linkedin) düğmesini dün akşam yayına aldı. Yayına aldığı gibi bizim de Webrazzi Kariyer'e entegre ettiğimiz düğme ile Linkedin kullanıcıları internetteki iş ilanlarına Linkedin hesaplarıyla başvurabilecekler.

Webrazzi Kariyer'de de örneklerini görebileceğiniz Linkedin ile başvur düğmesinin kurulması gerçekten çok kolay. Aynı Twitter re-tweet ve Facebook Like düğmelerine benzeyen 4-5 satırlık bir javascript kodundan oluşan düğme, kolayca özelleştirilerek farklı sistemlere entegre edilebiliyor. Linkedin ile başvur düğmesinde tek zorunlu alan ise Linkedin profilinin bir pdf kopyasının gönderileceği e-posta adresi.

Özellikle şirketlerin kendi web sayfalarından yayınladıkları iş ilanları için Linkedin ile başvur düğmesi çok yararlı bir araç olacaktır. Kurulum için ilk önce Linkedin geliştirici merkezinde bir uygulama oluşturmanız, daha sonrasında ise buradan edindiğiniz app-keyi sayfanıza ekleyeceğiniz javascript kodundaki yerine yerleştirmeniz gerekiyor.

Yazının devamında düğmenin kullanımıyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz Mayıs'ta halka arz edilen ve yüksek bir değere ulaşan Linkedin'in, önümüzdeki dönemde yöneleceği yol da bir anlamda belli oldu. Linkedin yeni duyurduğu özelliği sayesinde iş hayatına yönelik profesyonel bir sosyal ağ olmanın ötesinde, iş ilanlarına içerisinde yer verebilen ve dışarıdaki ilanlara özgeçmiş bilgisi gönderebilen bir kariyer merkezine dönüşüyor.

Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda yaptığımız araştırmayla popüler iş ağında 530.426 Türk kullanıcı olduğunu belirlemiştik. Bugün baktığımızda ise Türkiye'den Linkedin kullanıcılarının sayısı 653.209'a yükselmiş durumda. Yaklaşık üç ayda Türkiye'den 120 bin yeni kullanıcı kazanan Linkedin'in pazarda giderek rakipsiz kaldığını da söylemek gerekiyor.

Site dışına sunduğu özelliklerini giderek geliştiren Linkedin, son 1 yıldır web geliştiriciler için çok sayıda eklentiyi kullanıma açtı. Linkedin ile bağlan ve paylaş butonları şimdiye kadar çok fazla yayılamamıştı ancak Linkedin ile başvur özelliğinin servisin en etkili olacağı yenilik olacağanı ve çok hızlı bir şekilde yayılacağını tahmin ediyorum.

Tabii ki bu yeni gelişen durum karşısında kariyer sitelerinin nasıl bir adım atacağını şimdiden kestirmek zor. Ancak Linkedin'in kullanıcı profilleri her ne kadar cezbedici gelse de, operasyonu tümden üzerlerinden atmayı kolay kolay göze alamayacaklarını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.