Facebook Telefonları HTC Chacha ve HTC Salsa Türkiye'ye Geliyor

Facebook Telefonları HTC Chacha ve HTC Salsa Türkiye'ye Geliyor

Facebook'un kendi markasıyla bir telefon çıkaracağı çok konuşulmuş ama günün sonunda Facebook telefonlarını çıkaran INQ ve HTC olmuştu. HTC Salsa ve  HTC ChaCha adlı iki model ile Facebook kullanıcılarını hedefleyen HTC, bu modelleri Türkiye'de de satışa sunmaya hazırlanıyor.

HTC için önemli bir pazar olan Türkiye'de satışa sunulacak bu iki yeni model de Android işletim sistemine sahip. HTC Salsa, 3.4 inçlik 480 x 320 çözünürlüklü tam dokunmatik ekran, 5 MP arka kamera ve VGA ön kameraya sahip.

HTC ChaCha ise Facebook Chat ve mesajlaşmalar için kolaylık sağlayacak QWERTY klavyeye sahip. HTC  ChaCha da 5 MP arka kamera ve VGA ön kamera sahip, 2.6 inç ekran 480 x 320 çözünürlük sunuyor. Her iki cihaz da 600 MHz işlemciye sahip.

HTC Salsa ve HTC Chaha özel Facebook tuşu ile canlı ve paylaşım odaklı birer akıllı telefon. Facebook'ta durum güncelleme, yer paylaşımı, fotoğraf yükleme gibi işlemler de tek dokunuşa indirgeniyor. Salsa ve ChaCha, HTC'nin gelişmiş Sense arayüzü sayesinde Facebook ile olan ilişkisini güçlendiriyor.

Android Gingerbread (2.3) işletim sistemine sahip cihazlar Perşembe günü HTC Türkiye tarafından özel bir toplantı ile açıklanacak. Türk kullanıcıların Facebook merakı ve akıllı telefonların yükselişine paralel olarak pazarda ilgi görecektir. Tabii rekabet ortamında HTC'nin nasıl bir fiyatla cihazları piyasaya sunacağı da merak uyandırmıyor değil.

HTC Türkiye'nin Facebook sayfasında yayınlanan videoyu ve görselleri aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.