Facebook iPad Uygulaması Ortaya Çıktı

TechCrunch'tan MG Siegler'ın yayınladığı yazıyla, Facebook'un bir süredir üzerinde çalıştığı belli olan iPad uygulaması gözler önüne serildi. Hali hazırda App Store'da yayında olan Facebook iPhone uygulamasının kodlarının içinde bulunan iPad uygulaması, sadece kodun içerisinde yer almak dışında şu anda kullanılabilir halde.

Kendini bir iOS Enthusiast (meraklısı) olarak tanıtan Marvin Bernal tarafından ortaya çıkarılan uygulamayı kullanmak için iPhone'unuzun UIDeviceFamily değerini 2 olarak değiştirmeniz yeterli. Onu nasıl yapacağınız hakkında ise en ufak bir fikrimin yok :) Ancak paylaşılan resimlerden iPad uygulamasının başarılı şekilde çalıştırıldığını görebiliyoruz.

Görüldüğü kadarıyla Facebook'un iPad uygulaması zengin HTML5 öğeleriyle desteklenmiş ve Facebook'un tüm özelliklerinin kullanılabildiği bir versiyon oluşturulmuş.

Aslına bakarsanız şu anda App Store'da iPad için geliştirilen ücretli Facebook uygulamaları bulunuyor. Facebook API'ları kullanılarak geliştirilen uygulamalar ile Facebook'un kendi uygulamasının biraz da olsa benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Facebook tabii ki sistemin tamamına ulaşarak uygulamayı tüm özelliklerin kullanılabildiği hale getirmiş.

TechCrunch'ın ilgili haberinde paylaşılan resimleri aşağıda bulabilirsiniz.

Kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.