Açıkinovasyon.com Aldığı Yatırımın Ardından Yenileniyor

Açıkinovasyon.com Aldığı Yatırımın Ardından Yenileniyor

Geçtiğimiz yıl Türk girişim ekosistemine katılan Acikinovasyon.com'u sizlere tanıtmıştık. Tekno Girişim Sermayesi ile kurulan şirketten 15 ay sonra güzel haberler aldık. Bireysel ve kurumsal üye sayısını arttıran Açık İnovasyon, ilk yatırımını almayı başarmış ve önemli yenilikler için düğmeye basmış.

Yapılan 36 İnovasyon çalışması sonucunda 40.000 TL civarında ödül dağıtan servis, 7.000 yenilikçi fikir ve projeye kaynak oluşturmuş. İnovasyon çağrılarını yüzde 90 başarı oranı ile yanıtlayan Açık İnovasyon, uzun yıllar bankacılık sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış bir melek yatırımcıdan şirketin azınlık hissesi için 150.000 TL'lik bir yatırım almış.

Açık İnovasyon 2 Yaşında

Daha önce Koç Holding İnventram, Sabancı Üniversitesi İnovent ve Doğan Yayın Holding ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan girişim, bu süreçte 80.000 TL’lik Kosgeb Arge ve İnovasyon Desteği almayı da başarmış.

Açık İnovasyon kurucularından Yakup Sezer, alınan yatırımları platformun teknik altyapısınıı iyileştirmek, yeni ürün geliştirmek  ve pazarlama iletişimi için kullanacaklarını söylüyor.

Acikinovasyon.com 2.0

Şu anda Acikinovasyon.com’da 48 şirket inovasyon çalışmalarını yürütüyor. Yenilikçi fikirleri değerlendirmek konusunda tecrübe kazanan ekip aşağıda ekran görüntülerini paylaştığımız Acikinovasyon.com’un yeni sürümünü Temmuz ayı sonuna doğru kullanıma sunmayı hedefliyor.

Yeni Acikinovasyon.com’da çağrı oluşturmak artık genele açık. Yenilikçi fikir ve projeler inovasyon çağrıları adı altında alınıyor. Yeni oluşturulan tasarım, insan kaynakları, yazılım ve yatırım alanları da kurumsal ve tüzel kişiliklere yenilikçi fikir ve projelere ulaşmak konusunda yardımcı oluyor.

Kullanıcı tarafında ise daha şeffaf, daha sosyal ve etkilişimi yüksek bir platform oluşturmak isteyen Açık İnovasyon artık sadece seçilen yenilikçi fikirlere ödül vermenin ötesine geçmek için her eylem için puan kazanımı ve bu puanların değerlendirebileceği bir üye sadakat programı geliştirmiş. Projenin etkisini arttırmak isteyen genç girişim, referans ve gelir ortaklığı modelini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Şirket yapısını limitedden anonime geçirdiklerini söyleyen Yakup Sezer, önümüzdeki dönemde kamu kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve Kobi'lere de ulaşmayı hedefliyor. 2012'den önce yeni platform lansmanını yapmayı düşündüklerini söyleyen Sezer, 50.000’e yakın yenilikçi, yaratıcı ve yetenekli üyeye erişmek niyetinde. Açık İnovasyon, aynı zamanda bir inovasyon ajansı olarak da hizmet vermeye başlıyor.

Yakup Sezer, 2012 sonuna doğru platformu yurtdışına açılmayı hedeflediklerini ve biri inovasyon odaklı e-ticaret projesi diğeri sosyal ürün geliştirmeyi kapsayan iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını aktarıyor.

Ülkemizde internet girişimciliği hiç kolay olmadı ancak günümüzde değerlendirilebilecek daha çok fırsat var. Bu fırsatları görerek adım atan ve istikrarlı bir şekilde işine odaklanan girişimcilerin başarılı olmayacağını söylemek kötümser bir bakış olur. Açık İnovasyon ekibini başarılı bir örnek sundukları için tebrik ediyorum. Aşağıda bizimle paylaştıkları sunuma göz atabilirsiniz.

Açık İnovasyon - Webrazzi Bilgilendirme Sunumu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.