Vodafone Webbox İnternet Klavyesi Türkiye'ye Geliyor

Vodafone Webbox İnternet Klavyesi Türkiye'ye Geliyor

Vodafone, mobil internet kullanımını arttırmayı hedefleyen yeni bir cihazı daha Türkiye pazarına getiriyor. Daha önce 4,8 inç boyutundaki mini tablet Spiga'yı Türkiye pazarına sunan şirket, Vodafone Webbox ile bilgisayarı olmayan aileleri mobil internetle tanıştırmaya çalışacak.

Bu hafta sonuna doğru Vodafone Türkiye tarafından tanıtılacak cihaz donanım olarak sadece 14 x 25 cm boyutunda sim-kart destekli bir bir klavye ve bağlantı kablolarından oluşuyor. Sms ve e-posta uygulamaları, FM radyo, fotoğraf galerisi ve müzik oynatıcısı ise Webbox'un multimedya tarafını oluşturuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=-_gZuo_nRrA?version=3&hl=en_US&rel=0

Android temelli Webbox, Vodafone'un daha önce Güney Afrika'da piyasaya sunduğu bir cihaz ve gelişmekte olan ülkelerde internet erişimini kolaylaştırmak için geliştirilmiş. Standart RCA bağlantısı ile televizyonlara bağlanan Webbox, içerisinde yüklü olan Opera Mini 5.1 tarayıcısı %90 sıkıştırma oranıyla televizyon üzerinden webde gezinme şansı tanıyor. Opera sayesinde haber, sosyal ağ ve oyun  uygulamaları kullanılabiliyor. Webbox, 2.5G ve Edge bağlantı hızlarını destekliyor ve 2GB SD kart ile birlikte satılıyor.

TTNET verileri Türkiye'de bilgisayarı olmayan 6.5 milyon hanede en az bir internet kullanıcısı olduğunu, 5.6 milyon hanede ise ne bilgisayar ne internet ne de internet kullanıcısı bulunmadığını göstermişti. Vodafone'un ileri internet kullanıcıları yerine internete uzak bir kietleyi hedeflemesi şaşırtıcı gelebilir ama önemli olan orta vadede bu işten ne kadar kadar edeceğini zaman gösterecek.

Webbox'un Güney Afrika'da çıkış fiyatı 150 TL civarındaydı. Ükemizde hangi fiyat etiketiyle satılacağını resmi tanıtımın ardından göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.