Mark Zuckerberg ve Birçok İnternet Profesyoneli Google+'a Akın Etti

Mark Zuckerberg ve Birçok İnternet Profesyoneli Google+'a Akın Etti

Birkaç gün önce yayına giren Google+ büyük ilgi gördü. Google'un Facebook'a rakip olarak ortaya çıkardığı sosyal ağ, bir anda davetiye ile yeni üyelere açıldı ve kısa süre içerisinde yeni üyeye kapatıldı. Çok kısa sürede büyük ilgi toplayan Google+ üyeliklerinin kısa zamanda genele açılacağını düşünüyorum.

Google+ bu kadar büyük ilgi yakalayınca ünlü simaların da burada yer alması kaçınılmazdı ancak Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in ilk açıldığı gün servise üye olmasını sanırım kimse beklemiyordu. Kendi profili olduğunu Robert Scoble'a doğrulayan Mark, Google+ hesabı olmasının neden bu kadar süpriz olduğunu da anlayamadığını söylemiş.

Google+'da basit bir aramayla ortaya çıkan Mark Zuckerberg'in profilini gördükten sonra arama yapmaya devam ettim ve daha birçok internet profesyonelinin profiline ulaşmayı başardım. Google kurucuları Larry Page, Sergey Brin, Linkedin kurucusu Reid Hoffman, Twitter Kurucuları Biz Stone, Jason Goldman ve Evan Williams, TechCrunch kurucusu Michael Arrington, TC Avrupa Editörü Mike Butcher, Zynga Kurucusu Mark Pincus, Robert Scoble, Luic Le Meur, Webrazzi Summit Konuşmacısı Facebook Uluslararası İş Geliştirme’den sorumlu yöneticisi Christian Hernandez ve daha pek çok sima Google+'a üye olmuş durumda. Profil resimlerini aşağıdaki resim galerisinde  bulabilirsiniz.

Aslında aynı isimleri Facebook'ta aradığınızda da profillerine ulaşmanız mümkün oluyor ancak orada birçok spamvari hayran sayfaları da karşınıza geliyor. Belki Google+'ın yeni olmasından, belki hayran sayfaları vs. ile doldurulmaması yüzünden, belki de başarılı ve temiz arayüzü sayesinde Google+'ın şu anda aradığınız insana ulaşmanız için çok daha pratik bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Birkaç günlük Google+ deneyimimden söyleyebilirim ki Google'ın sosyal ağı, daha çok internet profesyonelleri için bir sosyal ağ olma yolunda ilerliyor. En azından şu anki üye profillerine baktığımızda çoğunluğun işinin internet ile bir şekilde ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu çeşit sade hatta boşmuş hissi veren arayüzleri internet bağımlılarının(!) daha çok beğeneceğini söyleyebiliriz.

Şahsen ne Facebook ne Google+ hesabımı kenarda bırakmayı düşünmüyorum, sadece kullanım olarak Facebook'u yakın arkadaşlar vs için kullanırken, Google+'da herkesi Circle'lar halinde tutarak konuşulanları dinlemek ve iletişim kurmak için kullanacağım. Benim için bu durumda dışarıda kalacak sosyal ağın ise Friendfeed olacağını söyleyebilirim. Belki de artık Türk kullanıcıların da FF'i terk etme zamanı da gelmiştir :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.