Angry Birds Windows Phone'lara Geldi

2 yıllık hikayesi olan fenomen mobil oyun Angry Birds'ün hemen her platform için versiyonu çıkmıştı. En son Windows versiyonunu haberini yaptığımız oyun 2 hafta önce 250 milyon indirilme rakamına ulaştığını Rovio CEO'su Peter Vestebacka açıklamıştı. Bugün ise Angry Birds'ün Windows Phone versiyonu Zune Market'te yerini almış.

2.99$ fiyat etiketine sahip oyunun neden diğer platformlara göre yaklaşık 3 katı fiyat ile satışa sunulduğunu bilemiyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında Microsoft izinsiz olarak Angry Birds logosunu Windows Phone sayfalarına koyduğunda, Angry Birds'ün Twitter hesabı üzerinden Windows Phone'a yönelik çalışmaları olmadığı yönünde açıklama gelmişti.

Görünen o ki Rovio Windows Phone versiyonunu çıkartmak için 2 yıl gibi bir süre beklemiş ve bu arada Symbian'da dahil olmak üzere hemen hemen tüm mobil işletim sistemleri için Angry Birds'ün sürümlerini çıkartmış.

Windows Phone'un blogundan da duyurulan haber, Microsoft tarafında görünen o ki güzel bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Microsoft'un Windows Phone'u duyurduğu neredeyse 1 yıl olmasına rağmen pazar payı olarak şimdilik adından söz ettirecek büyüklüğe erişmediği için sanırım Angry Birds'ün platforma bu kadar geç gelmesi problem olarak görünmüyor.

Microsoft'un Nokia ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 2012 başında çıkacak olan ilk Windows Phone'lu Nokia telefonlar, bu alanda Microsoft'un mobil işletim sistemini bir anda tüm dünyanın kullanımına sunacak. Nokia'nın tüm dünyayı saran ağı sayesine Windows Phone, tüm dünyada neredeyse ilk kez duyurulmuş etkisi yaratacak.

Microsoft için kuşkusuz en büyük adım olacak olan Nokia'nın ilk telefonun başarısı mobil sektörde ucundan da olsa yer alan herkesin stratejilerinin değişmesine sebep olabilir. Ve kesin olarak söyleyebiliriz ki Rovio gibi şirketler bu tarihten sonra Windows Phone versiyonları çıkartmak için bu kadar yavaş hareket etmeyecektir.

Görsel Kaynak: Liveside.net

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.