Nokia'nın MeeGo'lu Yeni Telefonu N9 Ortaya Çıktı

Nokia'nın MeeGo'lu Yeni Telefonu N9 Ortaya Çıktı

Nokia, Microsoft ile yaptığı anlaşmayla Symbian'ı bırakıp Windows Phone 7'yi kullanacak. Ancak Windows Phone'lu ilk Nokia telefonların piyasaya çıkmasının önünde daha aylar var ve bu sürede Nokia durup beklemek gibi bir lükse sahip değil. Bu yüzden şirket, dün Singapur'da gerçekleşen Nokia Connection etkinliğinde MeeGo'lu telefonu N9'u tanıttı.

MeeGo'lu N9, 3.9 inçlik AMOLED dokunmatik tam ekrana sahip ve ön yüzünde herhangi bir düğme bulunmuyor. Nokia'nın standart haline getirdiği 8 megapixel Carl Zeiss optikli kamerası N9'da da bulunacak. 16 ve 64 GB'lık hafızalarla satışa sunulacak N9; siyah, gök mavisi (cyan) ve magenta renklerinde piyasaya çıkacak.

Bu yılın sonuna doğru piyasada olacağı belirtilen N9'un fiyat bilgisi ise paylaşılmamış. Telefonun demo videolarına ve fotoğraflarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Nokia N9 Tanıtım Videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=gfE3B6L-Otw?version=3&hl=en_US&rel=0

Yekpare kasaya sahip olan N9'da parmağınız dokunmatik ekranın sonundan çıktığında ana menüye dönüş yapılıyor, Nokia ortadan kaldırdığı ana menü tuşunu bu kullandırmayı planlıyor. Düğmesiz olması sebebiyle Nokia N9 aynı zamanda dünyanın ilk düğmesiz tamamen dokunmatik ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyor.

N9'un ara yüzlerine baktığımızda Symbian'dan ciddi farklılıklarının bulunduğunu görüyoruz. Ancak arayüzlerin ne Android ne de iOS ayarında olmadığını söylersem yanlış olmaz. Yine de MeeGo ara yüzlerinin Symbian'ın çok daha üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıdaki videodan sizde arayüzleri görebilirsiniz.

Nokia N9 Arayüz Videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=BSZssHGR-Qg?version=3&hl=en_US&rel=0

Nokia N9 aynı zamanda NFC teknolojisini de destekliyor. Nokia'nın bugün duyurduğu bir diğer ürün olan Nokia Play 360, taşınabilir Hi-Fi hoparlörün özelliklerine baktığımızda burada da NFC ile karşılaşıyoruz. Nokia'nın farklı bir ürün olarak sunduğu Nokia Play 360'ın tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.