Facebook'ta Halka Arz Öncesi İlginç Transfer

Facebook'ta Halka Arz Öncesi İlginç Transfer

Facebook rekor bir değerleme ile halka arza hazırlanıyor ve en büyük sosyal ağ sitesinde şu anda dikkatler büyük oranda bu konuya odaklanmış durumda. Geçmişinde zaman zaman halkla ilişkiler konusunda ufak çaplı problemler yaşayan Facebook, hisseleri halka açıldıktan sonra çıkabilecek olası krizleri ustaca yönetebilmek adına çok önemli bir adım atarak, ABD eski başkanlarından Bill Clinton'ın basın sekreteri Joe Lockhart ile anlaştı.

1998 ve 2000 yılları arasında Clinton'ın basın sekreteri olarak çalışan Lockhart, ABD tarihinin en sansasyonel skandallarından biri olan Monica Lewinsky olayında görev başındaydı. Yani Lockhart gerçek bir krizin ne olduğunu en yakından bilen birkaç kişiden biri…

Bugün itibariyle göreve başlayan Lockhart, Facebook'ta kurumsal yapısını, mahremiyet konularını ve uluslar arası iletişim süreçlerini yöneten ekiplerin başında yer alacak. AllThingsD'nin haberine göre Lockhart, Facebook'un küresel iletişim direktörü Elliot Schrage'a bağlı olarak çalışacak.

Son 4 yıldır Facebook'taki kurumsal iletişim direktörü olan Brandee Barker'ın şirketten ayrılması ile bu pozisyonu doldurabilecek bir adayın arayışına giren Facebook'ta bu görev için ilk aday ABD'nin şimdiki başkanı Obama'nın eski basın sekreteri Robert Gibbs düşünülüyordu. Fakat Gibbs ile anlaşma sağlanamayınca 100 milyar doların üzerine çıkması beklenen sansasyonel halka arz süreci öncesinde son derece tecrübeli olan diğer bir aday olan Lockhart ile anlaşıldı.

Bu gelişme aynı zamanda Facebook'un Beyaz Saray ile ilişkilerini güçlendirme çabaları adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 2010 yılı başlarında ABD'deki lobi çalışmaları için 41 bin dolar ayırmış olan Facebook, 2011 başında ise bu rakamı 230 bin dolara çıkartmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.