Apple WWDC 2011'de iOS 5, Mac OS X Lion ve iCloud'u Tanıtacak

Apple WWDC 2011'de iOS 5, Mac OS X Lion ve iCloud'u Tanıtacak

Apple'ın geliştiricilere özel olarak düzenlediği geleneksel WWDC konferansında nelerin ortaya çıkacağı kısa bir bildiriyle duyuruldu. Apple, WWDC (Worldwide Developers Conference) 2011'de iOS 5, Mac OS X'in yeni sürümü ve sanal sunucu servisi iCloud'u tanıtacak. iPhone'un yeni modeli için henüz bir duyum yok.

WWDC 2011, önümüzdeki hafta içinde (6-10 Haziran) Moscone West, San Francisco'da düzenlenecek. Beş gün sürecek etkinliğin ilk gününde rahatsızlığı nedeniyle istirahate çekilen Steve Jobs'un yer alacağı söyleniyor. Fakat iPhone 5 için herhangi bir ipucu yakalanmış değil.

Apple yöneticilerinin katılacağı etkinlikte Mac OS X'in sekizinci sürümü Lion ile iPad, iPhone, iPod Touch ve iCloud için iOS'un beşinci sürümü tanıtılacak. iPhone severler gerçekten yeni bir iPhone istiyor mu emin değilim ama bu seneki toplantının bombası sanal sunucu servisi iCloud ve buna bağlantılı yeni müzik servisi olabilir.

Steve Jobs

Daha önce paylaştığımız gibi Apple, söz konusu bulut müzik servisi için EMI ve Warner Music Group’la da anlaşmıştı. Diğer anlaşmaların da peşinde olan Apple'ın 4 büyükten birisi ile daha anlaştığı paylaşılıyor. Dolayısıyla Steve Jobs'un WWDC'de Google Music'e bir rakip çıkarması son derece mümkün.

iCloud sanal sunucu (bulut bilişim) tabanlı bir multimeyda servisi olarak Apple'ın cihazları ile Apple servisleri arasında kesintisiz iletişim kuracak. WWDC 2011'in biletleri satışa çıktıktan 10 saat sonra tükenmişti. Umarım bu toplantı Jobs'un bulutların üzerine çıkmadan önceki son toplantısı olmaz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.