Garanti Direkt Bankacılık: Kişisel Finans Yönetimine Başarılı Bir Örnek

Garanti Direkt Bankacılık: Kişisel Finans Yönetimine Başarılı Bir Örnek

Türkiye'de kişisel finans servisleri ve uygulamalarına rastlamak pek mümkün değil, ancak Garanti Bankası yeni direkt bankacılık modeli ile bu alanda önemli bir adım attı.

Online bankacılık deneyimini oldukça üst bir noktaya çıkaran yeni ürün 2,5 yıllık bir çalışma ve 10 milyon dolarlık yatırımın meyvesi. Henüz oldukça sınırlı sayıda kullanıcıya açılan bu modeli biz de inceledik ve kişisel bankacılık konusunda güzel bir hizmet sunulduğunu gördük.

Mali hesap kontrolünü ve harcama yönetimini kolaylaştıran yeni model aynı zamanda daha kişiselleştirilmiş bir yapı sunuyor. Müşteriler, tek bir sayfa üzerinden tüm bankacılık işlemlerine ulaşabiliyor, anasayfasını kişiselleştirebiliyor, müşteri ilişkileri yöneticisiyle iletişim kurabiliyor. Kendine ait güncel işlem ve ürün bilgilerini inceleyip hem kişisel hem de finansal takvimine ulaşabiliyor.

Bir sosyal ağ profil sayfasını andıran yeni arayüz oldukça başarılı. Özellikle görselleştirmeler gayet başarılı şekilde düzenlenmiş. Kullanıcılara belirli bir süre içinde yapılan harcamalarını analiz etme imkanı sunulmuş ve yeni menü işlemleri daha kolay ulaşılabilecek şekilde geliştirilmiş. Finansal ihtiyaçlar ve danışmanlıklara erişim mümkün kılınmış.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, tanıtım toplantısında Garanti internet şubesinin 1.8 milyon aktif müşteri bulunduğunu, günde 750 bin ziyaret, ayda 13 milyon işlem gerçekleştirildiğini söylemişti. Erbil, Garanti’den yapılan işlemlerin yüzde 55’inin sadece internet üzerinden yapıldığını açıklamıştı.

Ortaya çıkan bu yeni modelin biraz da Garanti kullanıcıların ilgisinden kaynaklandığını düşünüyorum ve finansal harcama yönetimine yönelecek girişimlerin Garanti Direkt Bankacılık modelini örnek almasının veya en azından incelemesinin gerektiğini söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.