PeliChef, I'm Here iPhone Uygulaması İle 'Buradayım' Diyor

PeliChef, I'm Here iPhone Uygulaması İle 'Buradayım' Diyor

İlgiyle karşılanan bu seneki Webrazzi Gündem: Mobil toplantımızda Tmob'dan Rudi Dökmecioğlu yeni kurmuş oldukları PeliChef adlı mobil oyun şirketinden bahsetmiş ve küresel pazara hitap edecek bir oyuncu olacağının da altını çizmişti. Çok geçmeden PeliChef' ilk ürünü "I'm Here" uygulamasının App Store'a girdiğini öğrendik.

Kişisel bir navigasyon uygulaması olarak tanımlanan uygulama aslında gayet basit ve ihtiyaca yönelik. Adından da anlaşılacağı gibi bulunduğunuz konumu arkşadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor. Bunu yaparken de o anki konumuza ait ve 1 saat geçerliliği olan bir kod üretiyor. Siz de I'm Here (buradayım) demek için bu kodu istediğiniz kişiyle üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

I'm Here ile konumunuzu sms, e-posta ve arama üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Uygulamanın konum kodunu gönderen kişi ile alan kişi arasındaki güzergahı göstermesi gayet güzel. Kullanmak zorunda kalmayı hiç istemesem de, acil durumlar için uygulamaya özel bir panik tuşu eklemesini tavsiye edebilirim. :)

Konumunu açık olarak paylaşmak isteyenler için Facebook ve Twitter paylaşımına da izin veriliyor. Açık paylaşımlar kişisel olarak ne kadar kullanılır bilmiyorum ama bir etkinlik sahibinin Twitter'dan konum kodunu paylaşması katılımcıların o noktaya kolayca ulaşmasını sağlayabilir.

Buna benzer bir uygulama ile karşılaştığımı hatırlamıyorum ama kişisel gizliliğin korunması adına bu tür uygulamaların artacağını tahmin ediyorum. Örneğin ailelere özel kapalı bir konum paylaşım uygulaması iş yapabilir. I'm Here'i bu basit haliyle oldukça beğenmeme karşın yeni özellikler eklenmesini ve PeliChef'in mutfağından eğlenceli uygulamalar çıkmasını da merakla bekliyorum.

I'm Here iPhone uygulamasını App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.