Tiger Global ve Emre Kurttepeli'nin Ortak Yatırımı Sporcum.com

Tiger Global ve Emre Kurttepeli'nin Ortak Yatırımı Sporcum.com

Mynet, Trendyol, Yonja Media Group gibi şirketlerdeki önemli yatırımlarıyla tanıdığımız Tiger Global, sürekli dirsek temasında yatırımlarını gerçekleştirdiği Emre Kurttepeli ile bu sefer ortak bir projeye imza attı. Spor giyim, ayakkabı ve aksesuar satışına odaklı klasik e-ticaret modelinde hizmet veren Sporcum.com, indirimli satışlarını da "Fırsatlar" kategorisi altında sunuyor.

Tiger Global ile Emre Kurttepeli'nin yarı yarıya ortak olduğunu öğrendiğimiz girişim, e-ticaretin zaten dikey bir kesimine hizmet verirken, sadece spor ürünlere odaklanmasıyla çizgisini iyice belirginleştirmiş oluyor.

16 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Gündem: E-Ticaret toplantısına katılan Emre Kurttepeli dikey e-ticaret alanındaki fırsatlardan ve bu alana duyduğu ilgiden bahsetmişti. Klasik e-ticaret modellerine kıyasla dikeyde daha yüksek kar marjları olduğunu belirten Emre Kurttepeli, bu alanda yatırımlar yapmayı istediğini de dile getirmişti.

Emre Kurttepeli'nin Sporcum.com yatırımı ve bu yatırımı yarı yarıya Tiger Global ile gerçekleştiriyor olmasının elbette stratejik bir önemi daha var.

Tiger Global'in yetkili kişisi ve bugüne kadar şirketin Türkiye'de gerçekleştirdiği tüm yatırımlarında söz sahibi olan ismi Lee Fixel, aynı zamanda Brezilya'da Sporcum.com ile aynı alanda hizmet veren NetShoes'un da yönetim kurulunda. Yani, gerçekleşen ortak yatırım sadece Türkiye'de açık olan bir alana giriş yapmak değil, aynı zamanda global boyutta da doğru kurgulanmış bir stratejinin parçası olarak gözüküyor.

Ayakkabı alanında hizmet veren Pabbuc ve Zizigo gibi, Sporcum.com da dikeyde kendi pazarını yaratmaya çalışacak ve eğer başarılı olursa büyük olasılıkla global boyutta hizmet veren bir başka e-ticaret grubu tarafından satın alınacak. Şu anda bu ihtimal NetShoes'un paralelinde oluşacak gibi duruyor ama öncesinde Sporcum.com'un Türkiye'deki kitlesini yaratması ve cirolarını güçlendirmesi gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.