Fütürist Shuffle-5 Gerçekleşti

Fütüristler Derneği tarafından beşincisi düzenlenen Fütürist Shuffle, 29 Nisan'da Microsoft'un Levent'teki ofisinde gerçekleşti. Pozitif TV tarafından canlı olarak yayınlanan etkinlikte ben de katılımcılar arasındaydım.

Görebildiğim kadarıyla 250'nin üzerinde katılımcının hazır bulunduğu etkinlikte, Doruktan Türker'in moderasyonu ile geleceği şekillendirmek ve gelecek tasarımı konuşuldu. Kendi alanlarında başarılı olmuş fütüristlerin paylaştıkları hikayelerinin yanı sıra özellikle konuşmacılar arasında gençlerin yer alması toplantının daha da keyifli hale gelmesini sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, dernek ve fütürizm ile ilgili bilgiler verdikten sonra Türkiye genelinde 21 ilde gerçekleşen Tekno-Kadın projesinin detaylarını aktardı.

Melek Aknil Kız Tenkil ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Emine Polat'ın "Türkiye 2020 Gündeminde Neler Var?: Google ile Gelecek Analizi" sunumu hem keyifli, hem de bilgilendiriciydi. Emine Polat, basit Google aramaları ile 2020 yılında Türkiye'yi neler beklediğine dair oldukça ilginç tespitlerde bulundu. Etkinlikteki Özel Sezin Lisesi'nden Fütürist Senaryo Yarışması'na katılmış genç fütüristler de yer aldı ve yarışmadaki projelerini, bu süreçte öğrendiklerini aktardılar.

Etkinliğin ev sahiplerinden Microsoft Sunucu ve Yazılım Araçları ürün grup müdürü Necip Özyücel toplantıda Windows Azure'u tanıttı ve Azure Marketplace'in yakında Türkçesinin de yayında olacağının müjdesini verdi.

Toplantının keyifli sunumlarından biri de Pozitron kurucusu Fatih İşbecer'in Obama'yla nasıl buluştuğunu, neler konuştuğunu anlattığı konuşmasıydı. Her ne kadar çok kısa bir görüşme olduğunu söylese de anlattıkları, geleceği şekillendirmek ve bunun sonuçlarını görmek adına oldukça önemliydi.

Türk Telekom'dan Mustafa Aykut'un "Kendi Avatar'ını Yapmak" sunumu Avatar ve Polar Express gibi filmlerde kullanılan teknolojilerinin gelecekte gündelik yaşamda nasıl yer alacağından ve bilim kurgunun gerçekliğe dönüşme sürecinden bahsetti.

Fütürist Shuffle-5'in son konuşmacısı ise Mümin Sekman'dı. Başarı ve geleceği şekillendirmekten bahseden Sekman ayrıca tüm katılımcılara "Her Şey Beyinde Başlar" kitabı armağan etti ve bol bol da imzaladı…

Türkiye'deki gelecek tasarımı konusundaki en önemli etkinliklerden biri olan Fütürist Shuffle'ın diğer toplantılara katılmak için gerekli bilgiyi toplantının Facebook sayfasından veya Fütüristler Derneği sitesinden bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.