Farmasyon.com.tr: Eczacılar için Buluşma Noktası

Farmasyon.com.tr: Eczacılar için Buluşma Noktası

Haftasonu yapılan lansmanla açılışını yapan Farmasyon.com.tr, eczacılar için buluşma noktası olma amacında geniş içerikli bir portal yapısında. Bursa Eczacılar Kooperatifi (BEK) tarafından hayata geçirilen proje, 500 bin doların üzerinde ilk yatırım maliyetiyle hayata geçirilmiş. Projeye 5 yıl içerisinde 3 milyon dolara yakın ek yatırım yapılması hedefleniyormuş.

Farmasyon.com.tr'de eczacılara özel 40 farklı eğitim bulunuyor ve 2 yıl içerisinde bu eğitimlerin sayısının 500'e çıkartılması hedefleniyor. Online eğitim altyapısı ve eğitim programları tamamen Kavrakoğlu Management Institute tarafından sağlanan projede standart eğitim programları eczacılar için özelleştirilmiş.

Hasta Odaklı Eczacılık, Tedarik Yönetimi, Stok Yönetimi, Ürün yönetimi, Eczane Bütçe ve Planlama gibi pek çok farklı konuda detaylı eğitimlerin bulunduğu Farmasyon'da ileri düzeyde destek isteyen eczacıların danışmanlık alması da sağlanabiliyor.

Farmasyon.com.tr'de eczacılar için eğitim ve danışmanlık konuları dışında sosyal etkinlikler için de bölümler bulunuyor. Yazının başında da belirttiğim gibi eczacılar için bir buluşma noktası olması amaçlanan proje de kültür sanat etkinliklerinin listelendiği bir bölüm bulunuyor.

Eczacılar arasındaki online iletişimin de artması için tatil/hobi bölümünde eczacılar tatil anılarını paylaşabiliyor ve birbirlerine önerilerde bulunabiliyorlar. Sitenin Sağlık Uzmanınız bölümünde sağlık konusundaki sorularınızı uzman eczacılara sorarak detaylı cevaplar alabiliyorsunuz. Ancak soru sormak için önce üye olmanız gerekiyor.

BEK'in girişimleriyle hayata geçirilen proje, belirli bir meslek grubuna yönelik geliştirilmiş heralde en büyük online projelerden birisi. Sadece BEK üyesi eczacılar dışında herkesin üye olabildiği Farmasyon'da tabi ki eczacılar tüm sitedeki servisleri kullanabilirken, diğer üyeler sadece belli bölümleri görebiliyor.

İnternette çok değerli olan ve suistimal edilebilecek sağlık içeriğinin güvenilir bir kaynaktan, konusunda uzman kişiler tarafından sağlanması çok değerli olacaktır. Bu açıdan Farmasyon.com.tr ve bu konuda yapılacak diğer girişimler online bilgi kirliliğinin önlenmesi açısından da aslında önemli bir fırsat sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.