Foursquare 3.0 Yenilikleri Servisin Geleceğine Işık Tutuyor

Foursquare 3.0 Yenilikleri Servisin Geleceğine Işık Tutuyor

Konum tabanlı uygulamaların yolunu açan Foursquare, oyunu hızlandırmaya başladı. Yeni iPhone ve Android uygulamalarıyla bazı önemli özellikleri devreye alan Foursquare, artan kullanıcı sayısı ve mekanlarla birlikte yerel reklamcılığın kapısını aralamaya başlıyor.

Foursquare Blog'unda uzun bir yazı kaleme alan Dennis Crowley, Foursquare'ın kurulduğu ilk günlerden bugüne dek bir geçiş yaparak yazısına başlamış. Crowley stratejilerinden ve hayatı bir oyunla renklendirmek istediklerinden bahsetse de yaptıkları işin bir oyun sayılmaması gerektiğini söyleyerek sanırım bazı yerlere göndermeler yapmış.

Crowley'nin verdiği sayılara göre yıl başında 6 milyon üyesi olan Foursquare, 7.5 milyon üyeye ulaşmış. 250,000 onaylı mekan Foursquare'de yerini almış. Çalışan sayısını 50'ye yükselten Foursquare, 500 milyon mekan girişi(check'in) kaydetmiş.

Foursquare'ın oyunu hızlandıran çalışmaları ise yenilenen uygulamalarla anlatılmış. İlk olarak iPhone ve Androidli cihazlar için gelecek olan Foursquare 3.0, yeni Explore (Keşfet) sekmesi ile dikkat çekiyor. Kullanıcılara yeni mekanlar ve deneyimlerin aranacağı bu bölümde, Foursquare kullanıcılarla ilk direkt teması kurmuş oluyor yani işletmeleri öne çıkaracağı yapının ilk halini gösteriyor. Yapacağınız aramalar arkadaşlarınızın giriş bilgileriyle de eşleştiriliyor.

Foursquare 3.0'da yer alan ikinci yenilik ise kendi bilgilerinizin yer aldığı Me (ben, isminiz) sekmesi. Burada kişisel verilerinizi değerlendiren Foursquare, puan tablosu için 7 günlük zaman dilimini öne çıkarmış ve Crowley'nin bahsettiğine göre istatistik değerlendirmeleri artık Foursquare'ın önemli bir parçası olacak.

Son yenilik ise mekanların sunduğu özel teklifler hakkında. Artık mekanlar basit bir teklif sunmaktan öteye geçerek, gruplara özel teklifler sunmak gibi özelliklere sahip olacak. Bunun için 6 yeni özel teklif hazırlanmış ve yenilerinin gelmesi hiç de sürpriz olmaz.

Twitter gibi Foursquare'ın da reklamdan gelir kazanmaya başlaması artık çok uzak değil. Groupon'un büyümesini düşündüğümüzde ise Twitter'dan daha iyi bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Crowley de bunun bilincinde ve büyük bir oyun oynadıklarını yazının sonunda net olarak paylaşıyor ve akıllara Google 6 milyar dolara kaç tane Foursquare alabilirdi sorusu geliyor ?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.