LG Optimus One İncelemesi

LG Optimus One LG Mobile'ın Optimus One ile Android açılımlarına devam ettiğini paylaşmıştık. Bir süredir değerlendirmekte olduğumuz cihazın Androidli akıllı telefon pazarında ciddi bir pay almaya talip görünüyor.

Orta sınıfta başarılı bir fiyat/performans oranına sahip LG Optimus One hakkında değerlendirmelerimizi aşağıda bulabilirsiniz. Cihazın detaylı resimleri yazının onunda yer alıyor.

Tasarım:

Ebat: 113.5 x 59 x 13.3 mm - Ağırlık (batarya dahil): 127 gr – Ekran: 3.2 inç

Tasarım olarak LG Optimus'un ilerisinde daha ele yatkın bir model olan LG Optimus One yumuşak bir his veren özel plastik ile kaplı. Yuvarlak hatlı cihaz tek elle rahatça kullanılabiliyor. Anasayfa tuşuna uzun basarak son kullanılan uygulamaları görebiliyorsunuz. Arama tuşuna uzun basarak da sesli arama yapabiliyorsunuz.

Cihazın etrafını saran metal çerçeve estetik bir görünüm sunuyor. Metal çerçevenin üzerine yerleştirilen tuş ve girişler de cihaza şık bir görünüm kazandırıyor.Optimus One'ın kamera tuşu ise maalesef yok. Arka kapakta 3.0 MP kamera ve Google logosu yer alıyor. Kamera merceği korumasız ancak biraz içe gömülü ve metal bir çerçeve ile sarılı.

Arka kapağın altına uzanan metal çerçeve ve özel plastiği ile estetik hatlara sahip Optimus One'ın tasarımının kesinlikle başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Kamera:

LG Optimus One'ın kamerası 3 megapiksellik orta sınıf bir kamera. Flaşa sahip olmadığı için aydınlık olmayan ortamlarda çok başarılı sonuçlar vermiyor. Tabi gece modunu kullandığınızda kamerayı sabit tutabilir ve ışık ayarını yapabilirseniz iyi sonuçlar alma şansınız var.

Andoid 2.2 ( Froyo ):

Daha önceki modelleri ile Android üzerindeki tecrübesini arttıran LG'nin bu modelde Android 2.2 kullanması daha iyi bir tecrübe sunuyor. Cihaz LG teması ile geliyor ve Android klavyesinin yanında kendine ait güzel bir LG klavyesi taşıyor. Android klavyesi " "ı" karakterini taşımazken LG klavyesinde bunu görebiliyoruz.

Türkçe'nin yanısıra Arapça ve Uzakdoğu dilleri için de klavye düzeni bulundurması LG Optimus'un 65 günde  2 milyon adet satış yapmasının nedenine sanırım ışık tutmuş oluyor.

Ana ekranda 7 ya da 5 farklı alan kullanabileceğiniz cihazın menüsünde uygulamaları kategorilere ayırarak sıralayabiliyorsunuz. Android 2.2 ile Hotspot özelliğine sahip olması da LG Optimus One'ı bir kablosuz internet modemi olarak kullanmanızı sağlıyor.

Optimus One Google Voice Search (Google Sesli Arama) özelliğini de Türkçe olarak destekliyor.

Uygulamalar ve Donanım:

600 MHz işlemcisi ile orta düzey bir performans vaadeden Optimus One'ı görev yöneticileri sayesinde iyi bir verimle kullanabiliyorsunuz. Gereksiz uygulamaları kapatmak ve 3G bağlantısını gerekmedikçe kapatmak pil ömrünün bir kaç gün gitmesini sağlıyor. Optimus One 1,500 mAh pil kullanıyor. Bunun için Task Manager ve Uninstaller uygulamalarını kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Android Market ülkemizde erişilebilir olmadığı için SlideMe uygulama marketi ile gelen LG Optimus One'a çeşitli sitelerden bulabiliceğiniz .apk uzantılı Android uygulamalarını da sorunsuz şekilde atabiliyorsunuz. Bunun yanında Android Pazarı adlı uygulamayı da deneyebilirsiniz.

HSDPA ve UMTS destekli Optimus One ile 7.2 Mb/s geniş mobil hızlara ulaşmanız mümkün. Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.1 ve A-GPS ise standart sayılabilecek gereksinimleri karşılıyor. Cihazın 170MB'lık düşük dahili hafızası 32 GB'a kadar MicroSD desteğiyle yükseltilebiliyor. Şarj cihazı microSD girişli olan Optimus One'ı bilgisayarla microSD bağlantısı ile de şarj edebiliyorsunuz.

Ek Özellikler:

LG Optimus One, ücretsiz Ndrive navigasyon uygulaması ile geliyor. Ücretsiz olarak bir ülke seçerek kullanabildiğiniz uygulamanın gayet başarılı bir arayüzü olduğunu söyleyebilirim. LG, kutu içeriğinde ücretsiz araç tutucunun da mevcut olduğunu söylüyor.

Fiyat / Performans :

Optimus One'ın orta sınıf Androidli cihazlar arasında iyi bir seçenek olacağını söyleyebilirim. Özellikle Android 2.2 ile geliyor olması önceki cihazlara göre avantaj sağlıyor. LG'nin Optimus One için 10 milyon satış hedeflemesi de fiyat/performans olarak rekabetçi bir cihaz olduğunu gösteriyor. Optimus One 599 TL satış fiyatıyla piyasaya çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.