HTC 7 İnçlik Tableti HTC Flyer ve Yeni Android Serisini Tanıttı

HTC 7 İnçlik Tableti HTC Flyer ve Yeni Android Serisini Tanıttı

Google'ın ilk Androidli telefon ortağı HTC'nin merakla beklenen tablet bilgisayarı ve yeni Androidli modelleri MWC 11'de görücüye çıktı. Android sayesinde gelirlerini katlayan HTC, tablet rekabetine 7 inçlik Flyer ile giriyor.

HTC Salsa, HTC ChaCha adlı yeni modellerinin yanında Desire, Wildfire ve Incredible modellerini güncelleyen şirket Desire S, Wildfire S ve Incredible S ile Androidli akıllı telefonlarda rekabeti artıracak gibi görünüyor.

Android denizinde yelkenler fora diyen HTC'nin yeniliklerine tek tek göz atalım.

HTC Flyer

HTC'nin Sense arayüzünü ilk defa taşıyacak Flyer 7 inç ekrana sahip. Samsung'un 7 inç'ten 10 inçe yükselttiği Galaxy Tab ve iPad ile karşılaşması zor olacak. HTC Flyer şimdilik kişisel kullanıcıların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek gibi görünüyor.

HTC Flyer Android 3.0 yerine Android 2.4'ün HTC Sense, HTC Scribe ve HTC Watch ile özelleştirilmiş bir sürümünü taşıyacak. Bu haliyle de diğer tabletlerden farklı bir noktada olan Flyer, 1.5GHz single-core Qualcomm işlemci, 5MP  arka kamera ve 1.3MP ön kamera bulunduruyor. Arka kamera 720p HD video kaydı yapabilmeyi sağlıyor. 1GB dahili hafızası MicroSD girişi ile 32GB'a yükseltilebiliyor.

Diğer tabletlerden farklı olarak Scribe teknolojisi ve özel kalemi ile not almayı kolaylaştıran Flyer, aliminyum bir kasa ile HTC'nin kaliteli yüzünü yansıtıyor. HTC Watch ise Flyer'ı mobil bir sinema ekranına dönüştürmek amacında. HTC, mobil oyun için isteneni vermek için Flyer'da OnLive kurduğu işbirliğini kullanıcılara sunuyor.

Mobil veri alışverişinde HSPA/WCDMA ve Bluetooth 3.0 destekleyen Flyer'ın, 3G ve Wi-Fi modelinin yanında sadece Wi-Fi bağlantı özellikli modeliyle ikinci çeyrekte piyasada olması bekleniyor. HTC'nin 10 inçlik tabletinin ise Sense arayüzündeki geliştirmelerle daha sonra çıkacağı konuşuluyor.

HTC Salsa ve  HTC ChaCha

Facebook telefonu olarak da adı söylentilere karışan HTC Salsa ve HTC ChaCha, Facebook'la birleşik bir iletişim sunuyor. Bu akıllı telefonlarda Facebook ile birlikte çalışan HTC, Facebook'u tam olarak Salsa ve ChaCha'ya yerleştirmiş. Facebook tuşu ile canlı ve paylaşım odaklı bir yapıya sahip cihazlarda durum güncelleme, yer paylaşımı, fotoğraf yükleme gibi işlemler de tek dokunuş yeterli oluyor. Salsa ve ChaCha HTC Sense arayüzü ve Android Gingerbread (2.3.3) işletim sistemini kullanıyor.

HTC Desire'la benzerlik gösteren HTC Salsa, 3.4 inçlik 480 x 320 çözünürlüklü tam dokunmatik ekrana sahip. 5 MP arka kamera ve VGA ön kameraya sahip. Facebook ile de sıkı bir bağlantıyı destekliyor.

HTC ChaCha ise QWERTY klavye ile Blackberry modelinde farklı bir cihaz. Facebook Chat ve mesajlaşmalar için ideal ChaCha da 5 MP arka kamera ve VGA ön kamera bulunduruyor. ChaCha'nın 2.6 inç ekranı 480 x 320 çözünürlük sunuyor.

600 MHz işlemciye sahip her iki cihazın da 2. çeyrekte Asya ve Avrupa pazarında piyasada olması bekleniyor.

Desire S, Wildfire S ve Incredible S

HTC Desire S, 768 MB RAM'i ve ön kamerası ile dikkat çekiyor. Desire gibi Desire S'te de 1GHz Snapdragon işlemci ve 480 x 800 çözünürlüğünde 3.7 inç WVGA ekran bulunuyor. VGA ön kamerayla artık görüntülü konuşmayı desteklenen yeni Desire'ın 5 MP arka kamerası 720p HD video kaydı yapabiliyor.

HTC'nin alt-orta sınıf Androidlisi Wildfire S, Wildfire'a göre daha iyi bir çözünürlükle geliyor. 3.2 inç boyutundaki ekran 320 x 480 çözünürlükte. İşlemcisi 528 MHz'ten 600 MHz'e yükseltilen akıllı telefonda RAM de 512 MB olmuş. Wildfire S'te 5 MP arka kameraya sahip ancak ön kamerası bulunmuyor.

HTC Incredible S ilk modeli ülkemize gelmeyen Desire S'ten daha iyi bir model. 1 GHz işlemci, 768 MB RAM ile güçlendirilen Incredible S, 480 x 800 çözünürlükte 4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 8 MP arka kamerası ve 1.3 Mp ön kamerası bulunuyor ve 14.4 Mbps'e kadar mobil geniş bant destekliyor.

HTC Android tableti ile şimdilik bekleneni veremese de yeni modellerini piyasaya sunduğunda sanırım Android denince akla gelen ilk marka olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.