Samsung Androidli Silahlarını Yeniledi: Galaxy Tab 2 ve Galaxy S 2 Geliyor

Dünyanın mobil ve kablosuz iletişim teknolojilerinin kalbi şu sıralarda Mobile World Congress'te atıyor ve üreticiler önemli ürünlerini birer birer piyasaya sunuyor. Büyük kongrede ilk gün dikkatleri üzerine çeken isim Samsung oldu.

Samsung Galaxy Tab 2 - Samsung Galaxy S 2Dünyanın mobil ve kablosuz iletişim teknolojilerinin kalbi şu sıralarda Mobile World Congress'te atıyor ve üreticiler önemli ürünlerini birer birer piyasaya sunuyor. Büyük kongrede ilk gün dikkatleri üzerine çeken isim Samsung oldu.

Güney Koreli üretici Galaxy Tab 2 ve Galaxy S 2'yi teknoloji meraklılarıyla buluşturdu. Google'ın son akıllı telefonu Nexus S'e can veren Samsung, ülkemizde de Androidli Galaxy Ace'i piyasaya sürdü.

Galaxy Tab 2

Tablet dünyasına 7 inçlik modelle giriş yapan Samsung, yeni modelinde bu ekran boyutunun yeterli olmadığının farkına varmış. Yeni Galaxy Tab, 10.1 inçlik WXGA TFT LCD ekrana sahip. Barcelona'da tanıtılan Galaxy Tab 2 (P7100), Android'in tabletlere özel sürümü Honeycomb(Android 3.0) ile geliyor.

Vodafone işbirliği çerçeveresinde 20 pazarda öncelikli olarak piyasaya çıkacak olan Galaxy Tab 2'nin donanım ve yazılımı oyun ve medya erişimi için üst düzey bir deneyim sunmaya odaklanmış. Google Android ekibinin başındaki isim olan Andy Rubin de Galaxy Tab 2'yi yenilikçi ve Android'in yükselişine yardım edecek bir ürün olarak tanımlıyor.

iPad'e rakip olacak Samsung Galaxy Tab 2, 1280 x 800 çözünürlüklü  ekranıyla 8 megapiksel kamerasının yanında 2  megapiksellik bir ön kameraya sahip. 1GHz Dual Core işlemci, 6860mAh pil, HSPA+ 21Mbps, Bluetooth 2.1+EDR ve Wi-Fi 802.11 a/b/g/n üst seviye bağlantı özellikleriyle geliyor.

Flash 10.1 destekli  Galaxy Tab 2'nin 16 ve 32 GB'lık modellerle Mart ayında piyasada olması bekleniyor. iPad'den daha hafif olacak cihaz, bakalım Galaxy Tab'ın 2 milyonluk satış rakamını nereye çıkaracak.

Galaxy S 2

Androidli akıllı telefon piyasasında en çok adı geçen cihazlardan olan Galaxy S, ikinci modeliyle dünyanın en ince akıllı telefonu (8.49mm) ünvanını alıyor.

Galaxy S 2, Nexus S gibi Gingerbread (Android 2.3) sürümüyle gelecek ve NFC uygulamalarına izin verecek. BlueTooth® 3.0+HS, HSPA+ bağlantı özelliklerine sahip Samsung Galaxy S 2, 8 megapiksellik kamerasıyla 1080p full HD video kaydı yapabilecek.

800×480 çözünürlükteki 4.3 inçlik Super AMOLED ekranı ile Desire HD'ye rakip olacağını söyleyebileceğimiz Galaxy S 2, 1GHz dual-core işlemcisiyle oyun, müzik, sosyal paylaşım ve e-kitap gibi farklı içerikler için ideal bir akıllı telefon gibi görünüyor.

Yeni bir özellik olarak canlı içerikleri tek noktada toplayacak Live Panel'i tanıtan Samsung'un akıllı telefon pazarındaki seyrini daha iyi noktalara getireceğe benziyor.

Yerel bir gelişme olarak da Samsung'un Androidli cihazı Galaxy Ace’in(S5830) Türkiye pazarına girdiğini paylaşalım. 15 gün süreyle ilk olarak MediaMarkt'ta satışa çıkacak ürün, bu sürenin ardından tüm kanallarda 769 TL'ye piyasada olacak. Galaxy Ace, Android 2.2, 800 MHZ işlemci, 3.5 inç HVGA ekrana sahip.

Galaxy Ace'in piyasaya girmesiyle orta sınıf Androidli pazarının giderek zenginleştiğini söyleyebiliriz. Son olarak uygun fiyatlı LG Optimus One Türkiye'ye giriş yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.