Vodafone'un Yeni Kozu Androidli Vodafone 945 Oldu

Vodafone'un Yeni Kozu Androidli Vodafone 945 Oldu

Vodafone 945Vodafone kısa süre önce yurtdışında akıllı telefon pazarına sunduğu Androidli modeli Vodafone 945'i Türkiye'ye de getirdi. Dün yapılan basın toplantısı ve Taksim'de yapılan tanıtımlarla ülkemizde satışa sunulan model, akıllı telefon pazarını genişletmeyi hedefliyor.

Vodafone 945'in en çok öne çıkan özelliği elbette Android temelli olması. Android 2.1(Eclair) sürümüne sahip Vodafone 945, 3.2 inç ekran büyüklüğüne, 5 megapiksel arka kameraya ve HSDPA(7.2 Mbps) yüksek bağlantı hızına sahip.

Wi-Fi, Bluetooth 2.1 + EDR, micro USB ve 3.5 mm kulaklık girişi de diğer bağlantı özellikleri arasında. Cihazın 512 MB'lık dahili hafızası, MicroSD desteği ile 16 GB'a kadar artırılabiliyor ve hareket algılayıcısı (G-Sensor) bulunuyor.

Vodafone'un 2.8 inç resistif ekranlı Vodafone 845'ten sonra daha iyi bir cihazı uygun kontratlı tekliflerle piyasaya sunması sevindirici ama maalesef Android sürümünün yükseltilmemiş olması iyi değil. Kontratsız olarak satılmayacağını öğrendiğim Vodafone 945 konusunda en beğendiğim nokta, telefon ve uygulamaların nasıl kullanılacağını detaylı olarak anlatan Vodafone 945'i Keşfet bölümü oldu.

Şahsen mobil operatörleri akıllı telefon pazarının gelişmesinde en önemli potansiyel güç olarak görüyorum ve yeni nesil cihazların kullanıcılara yeterince anlatılamadığını düşünüyorum. Vodafone 945'in böyle bir detayla karşıma çıkmasını takdir ettiğimi söyleyebilirim.

Sonuç olarak Vodafone 945'in de Turkcell T10 gibi orta-üst seviye akıllı telefon kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak nitelikte olmadığını söyleyebilirim. Tabi bu cihazların da kendi fiyat segmentinde belli bir pazara hitap edeceğini reddetmemek lazım.

Şimdi merak etitğim Turkcell'in bu cihaza nasıl bir karşılık vereceği ve Apple'in Android'in bu yükselişi karşısında ne yapacağı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.