Android 3.0 Honeycomb Geldi, Güçlü Android Tabletler Bekleniyor

Android 3.0 Honeycomb Geldi, Güçlü Android Tabletler Bekleniyor

Las Vegas'da devam eden CES (Tüketici Elektroniği Fuarı)'ten önemli yenilikler birer birer açıklanıyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken yeniliklerden biri Android'ın 3.0 sürümü Honeycomb'ı açıklanması oldu. Android'in yeni sürümü, tablet bilgisayarları hedefliyor.

Özellikle geniş ekranlı cihazlar için özelleştirilen Honeycomb'ın arayüzü holografik olarak nitelendiriliyor. Tanıtım videosuna baktığımızda daha iyi anladığımız holografik arayüzün saydam, akıcı ve algılaması kolay bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni sürümde çoklu program çalıştırma ve bildirim özelliklerinin de yenilendiğini söyleyen Google, Android Market'teki 100,000 uygulamadan bahsetmiş. Honeycomb için uygulama tarafına değinilmemiş ama geliştiricilerin merakla Honeycomb'ı beklediğini söyleyebiliriz.

Yeni Android için web tarayıcısında da güncellemeler yapılmış ve Chrome senkronizasyonu tarayıcıya dahil edilmiş. 3 boyutlu Google Maps 5, 3 milyonluk arşiviyle Google eBooks ile sesli ve görüntülü aramanın mümkün olduğu Google Talk da Honeycomb'da kullanılabilecekler arasında gösterilmiş. İşte Honeycomb'ın tanıtım videosu:

Henüz erişilebilirliği için bir şey söylenemese de iPad 2'nin gelmesine az bir zaman kala gelen Android tablet haberleri bana çok fazla beklemeyeceğimizi düşündürüyor.

Halihazırda Samsung Galaxy Tab ve Toshiba Folio Türkiye pazarında da bulunan Androidli tabletler. Önceki gün tüm tablet çalışmalarını(Eee Pad MeMO) basına tanıtan Asus, iPad ve diğer tabletleri ti'ye alan tanıtım videosuyla Motorola ve Verizon ile 4G destekli bir tablet(G-Slate) hazırlığında olan LG de Honeycomb temelli ilk tabletleri piyasaya sunması bekleniyor.

Türkiye'den Android Market'e erişim sorununun bir an önce çözülmesini ve Android tabletleri görmeyi merakla bekliyoruz. Aksi takdirde Google'ın büyük pazarlara geç girmesi nedeniyle iPad'in 2013'e dek piyasa lideri olacağı öngörüleri şaşmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.