Cohous’dan Ovi Store’a Hızlı Giriş

Cohous AppsNokia'nın yeni akıllı telefonlarıyla uygulama dünyasında etki yaratmaya başlaması ve Nokia'nın Türkiye pazarındaki üstünlüğü Türk şirketlerinin de dikkatini çekiyor.

Cohous da bu fırsatı gören şirketlerden biri olarak geliştirdiği yerel uygulamalarla Ovi Store'da önerilenler listesinden adım atmış. Cohous'un şu anda Ovi Store'da iki oyunu bulunuyor.

Bu oyunlardan Bul Karayı Al Parayı, Galata Köprüsü'nde rastlayabileceğimiz 3lü kart çevirme oyununu cebimize getiriyor.

Bul Karayı Al Parayı

Oyunda amacınız 3 iskambil kağıdı içinden maça olanını bulmak. Oyun karmaşık olmasa da 3 İskambil kağıdını karıştıran ellerin gayet hızlı olduğunu söylemek gerekiyor :) Kartınızı seçtikten sonra istediğiniz kadar para koyup onaylıyorsunuz. Bu şekilde "mertebeniz" (7 seviye) yükseliyor ve oyun giderek zorlaşıyor.

Davul Zurna adlı oyunda ise zurnacıya eşlik eden davulcu rolü size veriliyor. Kendinizi düğünde sanabileceğiniz oyunda hangi tokmağı vurmanız gerektiğini iyi takip etmelisiniz. Aksi taktirde başarısız oluyorsunuz.

Davul Zurna

Yerel anlamda ilgi çekme şansı yüksek olan Davul Zurna'nın OviStore’da geçen haftanın en çok indirilen yerli içeriği olması da bunu doğruluyor.

Cohous'un henüz Ovi Store'a girmeyen oyunları ise daha eğlenceli görünüyor. Yakında yayınlanacak oyunlardan Fetih, yeniçerilerin fetih mücadelesini konu alıyor. Ekran görüntülerinden Angry Birds'e benzerliği görünen oyunun Türk kullanıcılarına daha çekici geleceğini sanıyorum.

Beklenen diğer oyun olan İstila'da ise uzaylılar ile Türkler mücadele ediyor. Yine yerel motiflerin kullanıldığı oyun grafikleri gayet iyi görünüyor.

İlk uygulamalarından güzel geri dönüşler alan Cohous, ücretsiz uygulamalar geliştirmeye devam etmeyi, reklam ve sanal para üzerinden kazanç sağlamayı hedefliyor. iOS ve Android'i de hedef tahtasına koyan şirketin önümüzdeki dönemde oyunlarda yeni karakterler, farklı mekan görüntüleri ve yeni seviyeler de ekleyeceğini öğrendik.

Oyunlar hakkında detaylı bilgileri Cohous.com/apps adresinde bulabilir, aşağıdaki ekran görüntülerinden oyunlar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.