idefix iPad Uygulaması Kitaplık App Store’da 1. Sırada

idefix iPad Uygulaması Kitaplık App Store’da 1. Sırada

Online kitap satışında Türkiye'de en çok tercih edilen sitelerin başında gelen idefix, iPad için hazırladığı Kitaplık uygulaması ile App Store'da ilk gününden itibaren birinci sıraya yerleşti. Cuma günü çıkan uygulama halen ücretsiz uygulamalar listesinde en üstte geliyor.

Kitaplık uygulamasıyla birlikte gelen 8 adet kitap ücretsiz olarak indirebiliyor. Bu kitaplar için yayınevleri ile özel sözleşmeler yapıldığını ve 2 ay boyunca aynı kitapların sunulacağını öğrendik. Daha sonrasında ise aynı kitapların sunulmasına devam edilebilecek veya farklı kitaplarla değiştirilecekmiş.

Uygulamayla iPad'lerde de e-kitap satışına başlayan idefix'te, e-kitap fiyatları basılı kitaplara göre %40 ila %50 arasında daha ucuz satılıyor. 813 e-kitabın satışa sunulduğu idefix'te kayıtlı 140 bin adet kitap bulunuyor. Yayınevlerinin eser sahipleri ile dijital hak sözleşmelerinin olmaması ve e-kitap formatının dizgisi konusunda yeterli bilgi birikimlerinin bulunmaması sebebiyle dönüşümün yavaş gerçekleştiğini öğrendik.

2009 yılında e-kitap projesini üzerine çalışmaya başlayan idefix'te cihaz ve platformdan bağımsız bir yapı kurulmaya çalışılmış. Bu şekilde bilgisayarınız için satın aldığınız e-kitabı idefix kütüphanenizden iPad'inize tekrar bir ücret ödemeden indirebiliyorsunuz.

Nisan ayında Türkiye'de satışa sunduğu 2 e-ink okuyucu ile bu alandaki çalışmalarını gözler önüne seren şirket, iPad'ler ile e-kitap dönüşümünü hızlandırmaya çalışacak. 15- 20 gün içinde iPhone uygulamasının da çıkacağını öğrendiğimiz Kitaplık'ın yakın zamanda Android versiyonunun da hazırlanacağı bilgisini aldık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.