Yahoo Messenger iPhone Uygulaması Görüntülü Konuşmayla Geldi

Yahoo Messenger iPhone Uygulaması Görüntülü Konuşmayla Geldi

Yahoo Messenger'ın iPhone uygulaması bugün güncellendi. Yeni versiyonda Yahoo süpriz yaparak Messenger kullanıcıları arasında video görüşme özelliğini 3G ve WiFi için açtı. Hatırlayacağınız gibi iPhone4'lerde Apple sadece WiFi üzerinden görüntülü konuşmaya imkan sağlamıştı. Ancak görüşme sadece iPhone4'ler arasında mümkün olabiliyordu. Yahoo Messenger ile uygulama yükleyen 3GS kullanıcıları da video görüşmeyi tek taraflı olsa da açabilecek ve görüntüyü aktarabilecek.

Yenilenmiş Yahoo Messenger ile gelen bir diğer özellik ise Yahoo'nun uluslararası aramalar için modellediği Yahoo Voice Phone Out servisi oldu. İnternet bağlantısı üzerinden düşük ücretle yapılan aramalar, şimdilik sadece ABD Fransa, Almanya, İspanya ve Singapur'da mümkün. Ancak Google'ın Gmail üzerinden sunduğu servisinde olduğu gibi, bu bölgelerden dünyanın heryerini aramak mümkün olabilir, deneme şansı bulamadığımız için kesin birşey söyleyemiyoruz. 

Belli bir kullanıcı kitlesi tarafından halen yoğun bir şekilde kullanılan Yahoo Messenger'ın, mobil uygulamalar tarafında gelişimini sürdürerek eski popüler günlerine dönmesi mümkün olabilir. Böyle birşeyin gerçekleşebilmesi için ise Yahoo Messenger'ın diğer akıllı telefonlar için de bir ortak platform haline gelmesi gerekiyor. Diğer taraftan Skype, Google hatta Apple bu yarışta Yahoo'nun peşini bırakmayacaklardır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.