Facebook Rakibi Diaspora'dan İlk Görüntüler

Facebook Rakibi Diaspora'dan İlk Görüntüler

Facebook'un gizlilik anlayışına karşı olarak geliştirilmeye başlanan ama Mark Zuckerberg'in de bağışta bulunduğu açık kaynak kodlu sosyal ağ projesi Diaspora içerden ilk görüntüleri paylaştı. Ekim ayında ilk Alfa sürümü ile genel kullanıma açılması planlanan projenin kaynak kodları da paylaşılmaya başlandı.

Diaspora'nın amacı kişisel gizliliğin tamamen kullanıcılar tarafından yönetilebilmesi. Bu amacın ilk adımları olarak durum mesajları, fotoğraflar ve arkadaşlık özellikleri üzerinde çalışmalar yapılmış. Diaspora'nın kaynak kodlarını Github üzerinde kullanıma açan ekip üyeleri, geliştiricileri de projeye davet ediyor.

Kickstarter üzerinde 200.000 dolar bağışı geçen Diaspora'nın amacına ulaşması için gereken yardımı toplamış olması bir yana geleceğin sosyal ağ altyapılarının da açık kaynaklı mı olacağı akıllara geliyor. Özellikle konum tabanlı uygulamalarda kullanıcı gizliliğinin ihlaline inanan kullanıcılar için bu tür servisler tercih sebebi olabilir.

Projeyle ilgilenenler ekibin son blog yazısına göz atabilir ya da e-posta listesine abone olabilirler. İşte tasarım stili açısından Facebook'la benzerlik gösteren Diaspora'dan ilk görüntüler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.