Intel Mobil İletişim İçin de Kesenin Ağzını Açtı

Geçtiğimiz hafta 7,68 Milyar dolara güvenlik yazılımları şirketi Mcafee'yi satın alan Intel cebinden 1,4 Milyar dolar daha çıkararak iPhone'un da sahip olduğu temel yonga üreticisi Infineon'un mobil tarafını satın aldı.

Geçen yılı 3,83 milyar dolar gelirle kapatan Infineon'un ürettiği teknoloji giderek gelişen akıllı telefonlar ve iletişim teknolojileri için önem taşıyor. Intel CEO'su Paul Otellini bu satın alma ile internet bağlantılı mobil cihazlarda WiFi ve 3G'nin üzerine giderek WiMax ve LTE (4G) teknolojilerinde ilerlemek istediklerini söylüyor. Otellini, interneti temel alan geleceğin bilgisayar teknolojilerinde, bu yatırımın önemli bir yeri olduğu dile getiriyor.

Hücresel temel yonga piyasasında %10'un üzerinde pazar payı olan Infineon, Intel'in ARM ile rekabet edebilmesinin de yolunu açacak. Düşük güç tüketimi ve verimlilik alanındaki yeteneklerini Infineon'un hücresel üretim tecrübesiyle birleştirecek olan Intel, bu satın almayla Apple, Nokia, Samsung gibi devlerin de tedarikçisi konumuna geliyor. Hiç şüphe yok ki kablosuz haberleşme önümüzdeki yıllarda etkisini daha da arttıracak ve teknolojik rekabeti bu alana çekecek.

Infineon

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.