Mynet'ten Posterous'a Alternatif Servis: Birgo

Mynet'ten Posterous'a Alternatif Servis: Birgo

Mynet sosyal medyanın önde gelen servislerini otomatik güncellemeye olanak tanıyan yeni bir blog servisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Birgo adı verilen servis henüz kapalı beta aşamasında ancak Webrazzi okuyucularına özel olarak "webrazzi" davetiye koduyla birgo blogunuzu oluşturabilirsiniz.

Servisi kısaca anlatmam gerekirse; Facebook, FriendFeed ve Twitter profillerinizi tanımlayarak gönderdiğiniz içeriği sosyal medya profillerinizi de güncelleyerek paylaşabildiğiniz bir servis Birgo. Benim için dikkat çektiği nokta da, e-posta ile de entegre çalışıyor olması ve dünyada benzer işi yapan servislere bir alternatif olarak sunulmuş olması.

Özellikle Posterous'a yerel alternatif bir servis olarak nitelendirebileceğim Birgo'ya tanımladığınız e-posta adresinizden gönderdiğiniz içerikler size özel verilen profil adresinde yayınlanıyor.

Deneme aşamasında webrazzi için yarattığımız blog sayfasına birgo.com/webrazzi adresinden ulaşabilirsiniz. İçerik gönderme aşamasında e-posta ile gerçekleştirdiğimiz güncellemenin sorunsuz çalıştığını da söyleyebilirim.

Diğer taraftan Birgo'daki profil sayfanız da Mynet'in çeşitli servisleri ile entegre çalışır durumda. Mesela Mynet'in müzik servisi Kavun üzerindeki aktiviteleriniz de Birgo profilinizde FriendFeed tadında listeleniyor ve kullanıcılar bu aktivitelerinize yorum yazıp beğenebiliyorlar. Örnek olarak Webrazzi'nin profiline birgo.mynet.com/profil/webrazzi adresinden ulaşabilirsiniz.

Mantık olarak aslında Birgo üzerinde bir blog açmanız daha doğrusu bir blog adresini sahiplenmeniz gerekiyor. Sonrasında ise istediğiniz sosyal medya servislerini tanımlayarak dış güncellemelere başlıyorsunuz.

Arayüzlerle ilgili biraz daha çalışmanın iyi olacağını düşündüğüm Birgo'nun, küçük detayları ve özellikle onay süreçleri sadeleştirilirse çok daha işe yarar bir servis olabileceğini tahmin ediyorum. Biz denerken direkt Webrazzi'nin Mynet hesabıyla giriş yaptık ancak dilerseniz Facebook hesabınızla da giriş yaparak kullanmanız mümkün. Servise giriş yaptıktan sonra "webrazzi" davetiye kodunu kullanırsanız Birgo'daki blogunuzu yaratabilir ve servisi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dilerseniz konusu "webrazzi" olan bir postayı [email protected] adresine de göndererek adresinizi direkt olarak Birgo'ya tanımlayabilir ve servisi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Mynet yetkililerinden kapalı beta için davetiye istediğimizde bizden özellikle rica ettikleri Webrazzi okuyucularının kendilerine görüş bildirmesiydi. Bu sebeple servisi dener ve Birgo'da gözünüze çarpan olası sorunları ya da iyileştirme önerilerinizi kendilerine iletirseniz değerli olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.