Sony'den Kindle DX'e Kafa Tutacak Yeni Model

Sony daha önce ki modellerinin üzerindeki yeni dijital kitap okuyucusu Reader Daily Edition'ı duyurdu. Yeni modelin en önemli özelliği Wi-Fi ve 3G desteğine sahip olması.

Daha önce duyurduğumuz PRS-300 ve PRS-600 modellerinden üstün olan modelin fiyatı da diğer modellerden yüksek. PRS-300'ün fiyatı $199, PRS-600'ün ise $299 dolar iken Reader Daily Edition fiyatı $399 olarak belirlenmiş. Rakip Kindle'ların fiyatları ise $299 (Kindle)  ve $489 (Kindle DX).

Ürün Sony'nin yeni gazete ve dergi abonelikleri sunacağı online marketi için ideal bir şekilde 7 inç boyutunda üretilmiş. Tabi ki dokunmatik ekranlı modelde 3G desteği AT&T tarafından verilecek. Aralık ayında satışa çıkması planlanan ve Kindle DX'e kafa tutacak olan Reader Daily Edition, New York Halk Kütüphanesinde Sony yetkilileri tarafından yeni özellikleri ile denenerek tanıtılmış. Sony'nin işbirliği yaptığı Overdrive.com üzerinden hangi kütüphanelerden dijital kitap ödünç alınabileceğini görmek mümkün. Ödünç kitaplar kitap okuyucuya aktarıldıktan sonra ise 21 saat sonra kendini imha ediyor.

Kindle DX'in aksine Adobe PDF'i çevirme yapmadan destekleyen model aynı zamanda EPUB, Word, BBeB formatlarını da destekliyor. Sony eBook yazılımı son yapılan açıklama ile artık Mac OS X'i de destekliyor ki bu da daha fazla kullanıcı potansiyeli getiriyor. Ortalama 30-35 satır gösterebilecek olan Sony'nin yeni e-kitap okuyucusu bakalım dijital kitap dünyasında Sony'nin önünü açabilecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.