FriendFeed'in yeni tasarımı yayında...

FriendFeed'in yeni tasarımı yayında...

frienfeed

FriendFeed'in yeni tasarımı beta.friendfeed.com adresinde yayına girdi. Tasarım konusunda birçok yeniliğe imza atan FriendFeed ekibi bence yine herkesin üzerinde çok konuşacağı bir tasarım yaratmış. Çok daha renkli bir görüntüye sahip olan yeni FriendFeed'de dikkat çeken en önemli özellik, sayfanın insan beyninin kaldırabileceğinden çok daha hızlı bir şekilde güncelleniyor olması. Tam anlamı ile gerçek zamanlı olmuş diyebileceğimiz yeni FriendFeed'de feedler, yorumlar ve hatta "like"lar bile hiç durmadan güncelleniyor. Özellikle yorumların bu hızla güncelleniyor olması, feedler altındaki tartışmalara çok daha interaktif ve çekici yapacak gibi duruyor.

Fakat, gerçek zamanlı güncellenme özelliği, o an incelediğiniz feedleri sürekli olarak sayfanın altına doğru ittiği için zaman zaman çok rahatsız edici olabiliyor ve açıkcası insanın zihnini ve gözlerini çok yoruyor. Dediğim gibi FriendFeed gerçekten bizleri insan beyninin henüz alışık olmadığı bir hızla tanıştırıyor. Neyseki yeni tasarımda bu hızlı akış ile baş edebilmek ve güncellemelere ara vermek için birde "pause" özelliği eklenmiş. Pause tuşuna basarak akışa ara verebiliyorsunuz.

Yeni tasarım ile beraber doğrudan mesajlaşma özelliği de sonunda FriendFeed'e eklenmiş. Bu özellik ile sizi takip eden bir veya birden çok arkadaşınıza mesaj gönderebiliyor veya feed ve url paylaşabiliyorsunuz. Özellikle Twitter'da çok kullanılan mesajlaşma özelliğinin servise eklenmesi sevindirici. Bu sayede FriendFeed önemli bir ihtiyaca cevap vermiş. Çok faydalı bulduğum diğer bir özellik de filtreler . FriendFeed'in zaten çok iyi olan arama özelliğini çok daha verimli hale getiren bu özellik ile, FriendFeed sosyal medya takip ve arama motoru olma yolunda önemli bir adım atmış.

Henüz test aşamasındaki yeni FriendFeed'e gelecek kullanıcı yorumlarına göre önümüzdeki günlerde yeni değişiklikler yapılabileceği belirtilmiş. Lafı fazla uzatmadan, sözü size bırakmak isterim.

Yeni tasarım hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.