HazırTV internet televizyonu kurmayı kolaylaştırıyor

HazırTV internet televizyonu kurmayı kolaylaştırıyor

İstanbul Mass Media'nın girişimi olan HazırTV profesyonel anlamda bir internet televizyonu kurmayı kolaylaştırıyor. Yapımcı bir firma olan İstanbul Mass Media'nın Türkiye'de video blog konusunda ilk ve öncü isimlerden olan Gökçen Karan ile ortak olarak 1800 metre karelik platosu, profesyonel ekibi ve ekipmanları ile başlattığı girişimi IPTV'ye de hazır olarak sunuluyor. İlk olarak ekolay şehir rehberi ve bugün yayına girmesi planlanan örgü ve nakış konularına odaklı internet televizyonu olan NakoTV ile çalışmaya başlayan HazırTV son derece esnek bir hizmet sunuyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki HazırTV klasik bir web girişimi gibi değerlendirilmemeli. Sağladıkları hizmetler sadece bir video sitesi hizmetinin ötesinde, tam anlamıyla bir yapım şirketi seviyesinde. Henüz sadece anlaşmalı müşterilerine hizmet veren HazırTV daha çok özel dikim yapan bir terzi gibi düşünülmeli.

HazırTV'nin sunduğu hizmetin hangi boyutta olduğunu sanırım NakoTV için yapılan çekimlerin kamera arkası görüntüleri daha iyi anlatacaktır.

nakocekimler04-small

nakocekimler01-small

Bir diğer örnek olarak da şunu söyleyebilirim, ekolay için yapılan çalışma kapsamında tüm sokak röportajları, montaj ve kurgu HazırTV tarafından gerçekleştiriliyor.

ekolay_sehirrehberi01_s

Servis henüz genele ulaşıp, HazirTV.com adresinden her isteyen kullanıcıya internet televizyonu açmak yönünde bir model uygulamıyor ancak şirket yetkilileri ile görüştüğümde kısa süre içinde sadece işin yayın tarafını üstlenerek bu yönde çalışmaları olacağını öğrendim. Hatta konuyla ilgili kendileriyle yaptığım görüşmede bir ürün demosu inceledim. HazırTV'nin şu anda genele açık olmayan yönetici panellerini denediğim demoda, açıkcası oldukça etkinlendim. Son derece kolay bir arayüzle sunulan yönetici ekranlarından kullanıcılar kolaylıkla HazirTV.com/isim şeklindeki adreslerinden yapacakları internet televizyonlarını yönetebiliyorlar. Bu arada istenirse kullanıcının kendi alan adı üzerinden yayın yapabileceğinin de altını çizmek isterim.

hazirtv_admin

Kısacası HazırTV aslında internet televizyonu açmak isteyen kişilerin ihtiyacı ne ise onu sağlıyor. Eğer sadece altyapı ihtiyacı varsa altyapıyı yani barındırmayı, eğer çekim ya da stüdyo isteniyorsa ekibini ve platosunu, eğer "ben hiçbirşey ile ilgilenmek istemiyorum çekimi de siz yapın" derseniz ekolay'da olduğu gibi herşeyi yapıyorlar.

Bu arada yazının başında bahsettiğimiz ve henüz yayında olmayan NakoTV'nin kamera arkası videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

HazırTV'nin altyapısını denemek için de servisin web sitesinde şu anda demo amacıyla bulunan HD videoyu izlemenizi öneririm.  (Ana sayfadaki listeden "HD Video Testi" isimli videoyu seçmeniz yeterli)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.